Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Serbijas basketbolistiem nākas nopūlēties pret Dienvidsudānu, amerikāņi otrajā ceturtdaļā salauž Puertoriko; zināmi ceturtdaļfinālu pāri
foto: Ekrānuzņēmums no video (Aleksandrs Veredenko)
Nikola Jokičs Dienvidsudānas basketbolistu ielenkumā.
Basketbols

Serbijas basketbolistiem nākas nopūlēties pret Dienvidsudānu, amerikāņi otrajā ceturtdaļā salauž Puertoriko; zināmi ceturtdaļfinālu pāri

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

ASV un Serbijas izlases sestdien Lillē svinēja uzvaras Parīzes olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīra spēlēs un iekļuva ceturtdaļfinālā.

Serbijas basketbolistiem nākas nopūlēties pret Die...

ASV C grupas spēlē ar 104:83 (25:29, 39:16, 23:14, 17:24) pieveica Puertoriko.

Uzvarētājiem 26 punktus guva Entonijs Edvardss, 15 punktus sakrāja Žoels Embīds, bet Lebrons Džeimss sakrāja desmit punktus, sešas atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles. Puertoriko komandā rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Hosē Alvarado.

Serbija cīņā par otro vietu grupā ar 96:85 (23:22, 24:22, 25:23, 24:18) pārspēja Dienvidsudānu. Uzvarētājiem Bogdans Bogdanovičs izcēlās ar 30 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm, 22 punktus un 13 atlēkušās bumbas sakrāja Nikola Jokičs, bet 15 punktus, septiņas atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles - Vasilije Micičs.

Grupā ar trim uzvarām pirmā bija ASV, otrā ar diviem panākumiem - Serbija, Dienvidsudāna uzvarēja vienreiz, bet Puertoriko pie panākumiem netika.

12 komandas bija sadalītas trīs grupās. Pirmo divu vietu ieguvējas grupās, kā arī divas no trim labākajām trešo vietu ieguvējām iekļuva ceturtdaļfinālā, sacensības turpinot pēc olimpiskās sistēmas, kā arī aizvadot spēli par trešo vietu.

Trešo vietu komandu konkurencē labākie rādītāji izrādījās Brazīlijai un Grieķijai, bet Dienvidsudānai turnīrs ir beidzies.