Pēdējo trīs gadu "Roland Garros" čempione Švjonteka netiek olimpisko spēļu finālā; Zverevs paliek bez otrā titula
foto: ddp/abaca press/ Vida Press
Sieviešu tenisa galvenā favorīte Iga Švjonteka tomēr spēlēs tikai par bronzas medaļām.
Citi sporta veidi

Pēdējo trīs gadu "Roland Garros" čempione Švjonteka netiek olimpisko spēļu finālā; Zverevs paliek bez otrā titula

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Parīzes olimpisko spēļu pusfinālā ceturtdien zaudējumu sieviešu vienspēļu tenisa turnīrā piedzīvoja pasaules pirmā rakete poliete Iga Švjonteka.

Pēdējo trīs gadu "Roland Garros" čempione Švjontek...

Ranga līdere cīņā par vietu finālā ar 2-6, 5-7 atzina ķīnietes Dženas Cjiņveņas (WTA 7.) pārākumu.

Pirmajā setā Švjonteka trīs reizes zaudēja savas serves geimus un piekāpās ar 2-6, bet otro setu sāka apņēmīgi iegūstot 4-0 vadību. Ķīniete nepadevās, panāca izlīdzinājumu 4-4 un 5-5, bet 11. geimā "lauza" pretinieces servi un panāca 6-5. Pēdējā geimā Džena atspēlēja breikbumbu un ar pirmo mačbumbu pielika punktu spēlei.

Savstarpējos mačos Džena nekad vēl nebija pieveikusi Švjonteku, zaudējot visos sešos dueļos. Džena arī kļuvusi par pirmo Ķīnas tenisisti kā sieviešu, tā vīriešu konkurencē, kas spēlēs olimpisko spēļu finālā.

Par viņas pretinieci kļuva Horvātijas tenisiste Donna Vekiča (WTA 21.), kura ar 6-4, 6-0 pieveica slovākieti Annu Karolīnu Šmīdlovu (WTA 67.).

Švjonteka, kura ir četrkārtēja "Rolanda Garros" čempione, tostarp uzvarējusi pēdējos 3 gadus pēc kārtas, vēl cīnīsies par olimpisko bronzas godalgu ar otra pusfināla zaudētāju.

Tikmēr Itālijas tenisists Lorenco Muzeti ceturtdaļfinālā uzvarēja Tokijas zelta medaļnieku Aleksandru Zverevu no Vācijas.

ATP ranga 16. numurs Muzeti planētas ceturto raketi Zverevu uzvarēja ar rezultātu 7-5, 7-5. Zverevs šovasar šajos pašos kortos sasniedza Francijas atklātā čempionāta finālu, kurā zaudēja spānim Karlosam Alkarasam. Zverevam ir pirmā tipa diabēts un tas viņam radot problēmas karstos laikapstākļos, kādi šobrīd ir Parīzē.

Pusfinālu ceturtdien sasniedza arī ranga trešais numurs Alkarass, kurš ar 6-3, 7-6 (7:9) pārspēja amerikāni Tomiju Polu.

Alkarasa pretinieks pusfinālā būs Kanādas tenisists Felikss Ožjē-Aliasims (ATP 19.), kurš ceturtdien ar 6-4, 6-7 (8:10), 6-3 pieveica Norvēģijas tenisistu Kasperu Rūdu (ATP 9.)

Ceturtdien tiks noskaidrots arī Muzeti pretinieks. Par to kļūs pasaules ranga otrā rakete serbs Novāks Džokovičs vai grieķis Stefans Cicips (ATP 11.).

Olimpisko spēļu turnīrā piedalās 64 tenisisti, čempioni noskaidrojot sešās kārtās. Turnīrā piedalījās arī labākā Latvijas teniste Aļona Ostapenko (WTA 11.), tomēr jau trešajās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas viņai neizdevās pārvarēt pirmo kārtu. Kortos, kuros norisinās turnīrs, Ostapenko 2017. gadā kļuva par "French Open" čempioni.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11. augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.