Pasaules ātrākais cilvēks olimpiskajās spēlēs atklāj savā beisbola cepurē apslēpto vēstījumu
foto: AFP/Scanpix
Slavenais amerikāņu sprinteris Noa Lailss mediju pasākumā Parīzē 2024. gada 29. jūlijā.
Sporta zvaigznes
2024. gada 1. augustā, 13:50

Pasaules ātrākais cilvēks olimpiskajās spēlēs atklāj savā beisbola cepurē apslēpto vēstījumu

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Slavenais amerikāņu sprinteris Noa Lailss uz mediju pasākumu Parīzē ieradās zilā sporta tērpā un beisbola cepurē. Vēlāk izrādījās, ka cepures iekšpusē ierakstīts vēstījums.

Pasaules ātrākais cilvēks olimpiskajās spēlēs atkl...

Lailss gandrīz stundu ilgā pasākumā nenoņēma beisbola cepuri. Pēc skrējēja teiktā, galvassegai ir pavisam īpaša nozīme, jo beisbola cepuri viņam uzdāvināja pēc kvalificēšanās olimpiskajām spēlēm.

"Šobrīd tā ir mana mīļākā galvassega," preses konferencē sacīja Lailss. Amerikāņu sprinteris pajokoja, ka nav noņēmis beisbola cepurīti kopš kvalificēšanās olimpiskajām spēlēm.

Pēc pasākuma Lailss piekrita žurnālistiem parādīt to, kas rakstīts beisbola cepures iekšpusē. Galvassegas iekšpusē bija rakstīts vēstījums angļu valodā "Made it" ("Tu to izdarīji"), raksta "Postimees.ee".

Vēstījums liek domāt, ka Lailsam izdevies veiksmīgi pabeigt sarežģīto ceļu uz olimpiskajām spēlēm.

Pasaules reitinga tabulā Lailss ieņem trešo vietu 100 metru distancē (9,81) un pirmo 200 metru distancē (19,53). Parīzē amerikāņu sprinteris cīnīsies par olimpisko zeltu abās šajās distancēs.

Noā Lailss uzskatāms par pasaules ātrāko cilvēku, jo pērn pasaules čempionātā Budapeštā uzvarēja gan 100, gan 200 metru distancēs, kā arī 4x100 metru stafetē.

Noā Lailss pērn sev piesaistīja milzīgu pasaules uzmanību, liekot amerikāņiem beidzot mācīties ģeogrāfiju. Vienā no preses konferencēm viņš pauda sašutumu, par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionu ieradumu sevi dēvēt par "pasaules čempioniem". "Kādas pasaules čempioni? Amerikas pasaules," toreiz retoriski vaicāja Lailss. Viņš nenoliedz, ka NBA čempioni varētu būt labākā komanda pasaulē, tomēr juridiska pamatojuma tam īsti nav. Šī sprintera viedoklis izraisīja plašu šūmēšanas. Daudzas NBA zvaigznes pēc tam izsmēja Lailsu, kamēr lielākā daļa citu sporta veidu pārstāvju nostājās vieglatlēta pusē.