Runā par Latvijas krāsām un simboliem, bet spēlē zaļās formās? Kāpēc mūsu pludmales volejbolistes pret Paragvaju bija zaļos tērpos?
foto: Edijs Pālens/LETA
Ja formās rūpīgi ieskatās, tad latviskais motīvs noteikti ir redzams.
Sporta zvaigznes
2024. gada 31. jūlijā, 15:05

Runā par Latvijas krāsām un simboliem, bet spēlē zaļās formās? Kāpēc mūsu pludmales volejbolistes pret Paragvaju bija zaļos tērpos?

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Pirms Parīzes olimpiskajām spēlēm mūsu pludmales volejboliste Anastasija Samoilova visai asi kritizēja zīmola "4F" radītos Latvijas olimpiešu formas tērpus. Samoilova lietoja jēdzienu - pelēki un garlaicīgi, nekādas izdomas, oriģinalitātes un saiknes ar Latviju. Savukārt Samoilova un viņas pāriniece Tīna Laura Graudiņa pašas izdomājušas dizainu savām formām - kas, kā izrādās, otrajā olimpisko spēļu mačā bija zaļas (!?).

Runā par Latvijas krāsām un simboliem, bet spēlē z...
Latvijas duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova trešdien izcīnīja uzvaru Parīzes olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīra otrajā mačā, tiekot pie pirmā panākuma.

Graudiņa/Samoilova Parīzes olimpiskajās spēlēs pārspēj Paragvajas duetu

Latvijas duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova trešdien izcīnīja uzvaru Parīzes olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīra otrajā mačā, tiekot pie pirmā panākuma. ...

Olimpisko tērpu kritikā pievienojās arī Graudiņa, izceļot tos pašus trūkumus, un piebilstot, ka vizuālajai identitātei "4F" esot iztērējuši pustotru gadu, kas neesot redzams. Savukārt pašas pludmales volejbolistes īpaši piedomā pie savām formām un vēlas, lai tās simbolizētu Latviju.

Atšķirībā no iepriekšējā mača, šajā latvietes bija zaļos tērpos, kurus rotāja mežu motīvi. Graudiņa atklāja, ka šo tērpu dizainu viņas veidojušas kopā ar Samoilovu. "Šis tērps simbolizē dabu, mežus un zaļo domāšanu, jo mēs, kā sporta veids, kuru spēlē ārā, esam pakļautas dabas elementiem. Līdz ar to ekstremālās temperatūrās paliek grūtāk un grūtāk, vēlējāmies vērst uzmanību uz zaļā kursa domāšanu," stāstīja Graudiņa.

Kā redzējām, pirmajā mačā mūsu pludmales volejbolistes bija tērpušās zaļos tērpos, bet viņām ir arī baltas. Šajā mačā viņām bija jāvelk zaļās, kas ar radošu domu un izdomu tomēr arī simbolizē Latviju. Jādomā, ka jau drīzumā redzēsim arī baltās formas.

Pludmales volejbola spēle sievietēm starp Latviju un Šveici 2024.gada vasaras olimpiskajās spēlēs.

Graudiņa/Samoilova Parīzes olimpisko turnīru sāk ar pārliecinošu zaudējumu

Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova pirmdien ar zaudējumu sāka Parīzes olimpisko spēļu pludmales volejbola sacensības. Graudiņa/Samoilova, kuras Parīzē ir izsētas ar devīto ...

"Spēle bija saspringta, bet domāju, ka mums gāja labi. Atradām momentu, kad uzlauzām viņas, īpaši pa garo spēlētāju spēlējot, noturējām savu uzņemšanu, kas arī palīdzēja noturēt punktu starpību," teica Graudiņa sarunā ar Latvijas žurnālistiem. "Pirms šīs spēles biju nedaudz vairāk uztraukusies, bet varbūt tas bija tas veselīgais uztraukums, jo aizgāja spēle diezgan labi," viņa izcēla.

Pirmā seta vidū latvietēm padevās izrāviens, kas ļāva tikt pie pārsvara, izvirzoties vadībā ar 18:15. Graudiņa atklāja, ka, esot uz laukuma, šādiem izrāvieniem nemaz netiek pievērsta uzmanība. "Mums katrs punkts ir svarīgs. Mēs uz laukuma nedomājam, ka ir izdevies gūt četrus punktus. Domājam par katru punktu atsevišķi. Liels prieks, ka mums spēles beigās izdevās viena īpaša kombinācija, kuru gribējām izdarīt," stāstīja sportiste.

Turnīra pirmajā spēlē pretinieces vairāk servēja pa Graudiņu un viņa norādīja, ka gaidīja, ka paragvajietes izvēlēsies tādu pašu taktiku. "Neko nemainījām kopš pagājušās spēles un vienkārši izdarījām to pašu, ko esam darījušas jau gadu un vairāk," viņa piebilda.

Savukārt Samoilova izcēla, ka spēlēt pret mazāk zināmām vienībām ir grūtāk, jo ir daudz sarežģītāk paredzēt, ko pretinieces mēģinās izdarīt laukumā.  "Mēs ļoti reti spēlējam pret komandām, kuras nepazīstam. Elites turnīros visu laiku spēlējam pret tām pašām komandām, tāpēc no vienas puses ir gan interesanti uzspēlēt pret nezināmām komandām, bet arī nezini, ko no viņām sagaidīt," skaidroja sportiste.

Viņa arī norādīja, ka pirmo spēli, kurā latvietes ar 0-2 piekāpās Šveices duetam Esmē Bebnerei un Zojai Veržē-Deprē (16.), vairs nav vajadzības domāt, jo latvietes koncentrējas tikai katram nākamajam mačam. "Domāju, ka mums nemaz nav vairs jārunā par to pirmo spēli. Tas viss jau ir pagātnē, dabūjām uzvaru un iesim uz nākošo spēli," teica Samoilova.

Svētdien latvietes tiksies ar Kanādu. Lai gan Latvijas duets jau tagad ir padomājis par to, kāda būs taktika pret kanādietēm, arī trešajā mačā vajadzēs pielāgoties pretiniecēm. "Iespējams, ka mēs spēlēsim vairāk pa mazo aizsardzi. Pirms spēle sākas, komandas patausta katru no pretiniekiem, kā jūtās katra meitene. Ir jāpielāgojas attiecīgajam brīdim," norādīja Graudiņa.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti