Latvijas futbolistes uzvar Moldovu, taču neturpinās cīņu par iekļūšanu Eiropas čempionātā
foto: Edijs Pālens/LETA
Latvijas futbolistēm noslēdzies ceļš uz Eiropas čempionātu
Futbols
2024. gada 16. jūlijā, 22:22

Latvijas futbolistes uzvar Moldovu, taču neturpinās cīņu par iekļūšanu Eiropas čempionātā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas sieviešu futbola izlase otrdien Daugavas stadionā 2025.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pēdējā mačā ar 2:1 (1:1) pārspēja Moldovu, taču neturpinās cīņu par ceļazīmi uz meistarsacīkstēm.

Latvijas futbolistes uzvar Moldovu, taču neturpinā...

Mājinieču labā vārtus guva Anastasija Čemirtāne un Karlīna Miksone.

Latvijas futbolistes izvirzījās vadībā 24.minūtē, kad pēc Olgas Ševcovas piespēles viešņu vārtos bumbu raidīja Čemirtāne, taču 13 minūtes vēlāk rezultātu izlīdzināja Klaudija Čipere.

Pirmā puslaika kompensācijas laika izskaņā dzelteno kartīti vēl nopelnīja Anastasija Poļuhoviča.

Latvijas futbolistes guva uzvaru nesošos vārtus 83.minūtē, precīzai esot Miksonei. Arī Latvijas otrajā vārtu guvumā ar rezultatīvu piespēli atzīmējās Ševcova.

Pēc sešām kārtām C līgas apakšgrupā Slovēnija ar 18 punktiem ieņēma pirmo vietu, bet Latvija ar deviņiem punktiem bija otrā. Trešo vietu ieņēma Ziemeļmaķedonija ar septiņiem punktiem, kamēr Moldova ar vienu punktu ierindojās ceturtajā pozīcijā.

Starp otro vietu ieguvējām Latvija ierindojās ceturtajā pozīcijā, neiekļūst starp trīs labākajām otro vietu īpašniecēm, kuras Eiropas čempionāta kvalifikāciju turpinās "play-off" kārtā.

Piektdien Skopjē notikušajā mačā latvietes ar 2:1 izrāva uzvaru pār Ziemeļmaķedoniju.

Latvijas izlase iepriekšējās C līgas turnīra spēlēs mājās ar 3:4 piekāpās Ziemeļmaķedonijai, izbraukumā ar 1:0 uzvarēja Moldovu, kā arī divreiz piekāpās Slovēnijai (0:6 un 0:4).

Latvijas izlase kvalifikācijas turnīru aizvada C līgā. Pie automātiskas vietas finālturnīrā, kas risināsies Šveicē, tiks katras A līgas apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējas. Pārējo septiņu ceļazīmju liktenis izšķirsies divās "play-off" kārtās, kas notiks no oktobra līdz decembrim. No C līgas "play-off" posmam kvalificēsies piecu apakšgrupu uzvarētājas un trīs labākās otro vietu ieguvējas.

Līdztekus tam C līgas komandas cīnās par iespēju pakāpties uz B līgu nākamajam UEFA Nāciju līgas un kvalifikācijas ciklam. Šādu paaugstinājumu iegūst katras C līgas apakšgrupas uzvarētāja.

Kvalifikācijas turnīrs tiek organizēts saskaņā ar komandu veikumu UEFA Nāciju līgas turnīrā, dalībniecēm esot sadalītām A, B un C līgās. Latvijas izlase savā UEFA Nāciju līgas debijas sezonā sacentās C līgā un tika līdz pārspēlēm par pakāpšanos līgu augstāk, tomēr tajās atzina Slovākijas pārākumu un līdz ar to palika C līgā.

Latvijas izlases kandidāšu saraksts:

vārtsardzes - Sofja Ņesterova, Alīna Skļemenova (abas - RFS), Elza Renāte Strazdiņa ("Jelgava");

aizsardzes - Anastasija Ročāne (bez kluba) Paula Linda Liniņa ("Metta"), Sofija Garanča ("Riga"), Anastasija Vainere, Selga Penelope Vitmore, Marina Teļukeviča (visas - RFS), Aleksandra Sofija Mairna (Mičiganas štata universitāte, NCAA), Anna Flakse ("Liepāja"), Sandra Voitāne (Vestmadnaeijaras IBV, Islande);

pussardzes - Katrīna Daņilova, Signija Šenberga (abas - "Metta"), Anastasija Čemirtāne, Taisija Smirnova, Anna Marija Valaka (visas - RFS), Viktorija Zaičikova, Olga Ševcova (abas - Vestmadnaeijaras IBV, Islande), Diāna Suvitra ("Riga"), Karlīna Miksone (Sosnovecas "Czarni", Polija);

uzbrucējas - Anastasija Poļuhoviča (RFS), Santa Sanija Vuškāne ("Metta").