Bransons pagarina līgumu ar "Knicks", atstājot komandai vairāk līdzekļus sastāva nostiprināšanai
foto: Getty Images via AFP
Džeilens Bransons pagājušajā sezonā kļuva par neapstrīdamu "Knicks" līderi.
Basketbols
2024. gada 13. jūlijā, 16:20

Bransons pagarina līgumu ar "Knicks", atstājot komandai vairāk līdzekļus sastāva nostiprināšanai

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Ņujorkas "Knicks" ir pagarinājis līgumu ar aizsargu Džeilenu Bransonu, piektdien paziņoja klubs.

Bransons pagarina līgumu ar "Knicks", atstājot kom...

27 gadus vecais Bransons aizvadītajā sezonā 77 spēlēs vidēji 35,4 minūtēs laukumā guva 28,7 punktus, realizējot 47,9% metienu no spēles un 40,1% trīspunktu metienu, kā arī sakrāja 6,7 rezultatīvas piespēles un 3,6 atlēkušās bumbas.

ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis, atsaucoties uz sportista aģentu Semu Rouzu, savā kontā tīmekļa vietnē "X.com" ziņo, ka Bransons ar komandu ir vienojies par četru gadu līguma pagarinājumu par 156,5 miljoniem ASV dolāru (143,4 miljoni eiro).

Pēc nākamās sezonas basketbolists varētu iegūt par 113 miljoniem dolāru (103,6 miljoni eiro) lielāku līgumu. Līdz ar to Bransona lēmums ļauj "Knicks" brīvāk darboties ar spēlētāju piesaistīšanu un līgumu piedāvājumiem viņiem. "Bransona paraksts zem līguma pagarinājuma, uz ilgāku laiku paliekot "Knicks", apliecina viņa vēlmi palikt kopā ar šo organizāciju, līdzjutējiem un šo pilsētu," sacīja "Knicks" prezidents Leons Rouzs.

Bransons, kurš "Knicks" pievienojās pirms diviem gadiem, 2023./2024. gada sezonā ieņēma piekto vietu līgas vērtīgākā spēlētāja balsojumā, tika iebalsots sezonas NBA otrajā simboliskajā izlasē un piedalījās NBA "Visu zvaigžņu spēlē". Viņš kļuva par trešo "Knicks" kluba vēsturē, kas vienā sezonā ir sakrājis vairākas 40 punktu spēļu sērijas pēc kārtas, pievienojoties Bernardam Kingam un Patrikam Jūingam. Bransons kopš Alana Hjūstona 2002./2003.gada sezonā kļuva par pirmo "Knicks" vienības spēlētāju, kurš vienā sezonā ir vismaz divreiz guvis 50 punktus.

Viņam ir otrs augstākais karjeras rādītājs vidēji spēlē gūtajos punktos (26,5) "Knicks" vēsturē, atpaliekot tikai no Boba Makadū (26,7). Bransons 29. martā mačā ar Sanantonio "Spurs" sasniedza karjeras rekordu, gūstot 61 punktu, kas ir otrs labākais sasniegums "Knicks" vēsturē. Vairāk (62) spējis gūt vien Karmelo Entonijs.

2024. gada NBA izslēgšanas spēļu turnīrā "Knicks" otro gadu pēc kārtas tika līdz otrajai kārtai, Bransonam 13 spēlēs vidēji 39,8 minūtēs laukumā izceļoties ar 32,4 punktiem, 7,5 rezultatīvām piespēlēm un 3,3 atlēkušajām bumbām. Bransons kļuva par pirmo spēlētāju NBA vēsturē, kurš četrās izslēgšanas spēlēs pēc kārtas ir guvis vismaz 40 punktus un sakrājis vismaz piecas rezultatīvas piespēles. Viņš 28. aprīlī guva 47 punktus mačā ar Filadelfijas "76ers", apsteidzot Kingu visvairāk izslēgšanas spēlēs gūto punktu rādītājā "Knicks" vēsturē.

Uzvarētās sērijas ar "76ers" izšķirošajā mačā Bransons kļuva par trešo spēlētāju NBA izslēgšanas spēļu vēsturē, kurš izšķirošajā spēlē ir guvis vismaz 40 punktus un sakrājis desmit rezultatīvas piespēles. Viņa gūtie 210 punkti piecu sērijas izslēgšanas spēļu laikā ir labākais rādītājs kopš Maikla Džordana 1993. gada sasnieguma. 2018. gadā NBA draftā Bransonu ar 33.numuru izvēlējās Dalasas "Mavericks", kuras rindās viņš spēlēja līdz 2022. gadam, kad kļuva par brīvo aģentu, pievienojoties "Knicks".

Saspēles vadītājs savā NBA karjerā 422 spēlēs vidēji mačā ir guvis 16,9 punktus, sakrājot arī 4,7 rezultatīvas piespēles un 3,2 atlēkušās bumbas 28,3 minūtēs. Aizvadīto sezonu Bransons noslēdza ceturtajā vietā NBA gūtajos punktos (28,7), ceturtajā - spēlēs ar 30 gūtiem punktiem (36), otrajā vietā - spēlēs ar 40 gūtiem punktiem (11) un ceturtajā vietā - gūtajos punktos (2212).

Ar Bransonu komandā "Mavericks" 2022. gadā tika līdz Rietumu konferences finālam, 18 izslēgšanas turnīra spēlēs vidēji 34,9 minūtēs laukumā gūstot 21,6 punktus, metot ar 46,4 procentu precizitāti, kā arī sakrājot 4,6 atlēkušās bumbas un 3,7 rezultatīvas piespēles.

2016. un 2018. gadā Vilanovas "Wildcats" rindās basketbolists uzvarēja Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā, bet 2018. gadā tika atzīts par čempionāta vērtīgāko spēlētāju. Šobrīd "Knicks" cenšas sastāvā vākt pēc iespējas vairāk tā laika "Wildcats" basketbolistus - vienībā pērn spēlēja arī Donte Divinčenco un Džošs Hārts, bet starpsezonā klubu papildinājis arī Mikals Bridžess. Tātad visi četri aktīvie NBA spēlētāji no tā laika Vilanovas komandas ir Ņujorkā.