foto: Getty Images via AFP
Visi šī gada draftā izvēlētie Latvijas hokejisti piedalīsies NHL komandu attīstības nometnēs
Ēriks Mateiko Vašingtonas "Capitals" formastērpā.
Hokejs
2024. gada 3. jūlijs, 12:06

Visi šī gada draftā izvēlētie Latvijas hokejisti piedalīsies NHL komandu attīstības nometnēs

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas uzbrucējs Ēriks Mateiko, vārtsargs Miks Vecvanags un aizsargs Darels Uljanskis, kuri tika draftēti šī gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju draftā, piedalīsies savu klubu attīstības nometnēs.

"Ducks" jauno spēlētāju nometne ilgs no 1. līdz 5. jūlijam, bet "Capitals" un "Canadiens" attīstības nometnes norisinās no 2. līdz 6. jūlijam.

"Capitals" nometnē piedalīsies 31 spēlētājs, no kuriem 16 būs uzbrucēji, "Canadiens" uz nometni aicinājuši 30 spēlētājus un četru vārtsargu vidū ir arī Vecvanags,  bet Uļjanskis ir starp astoņiem aizsargiem 29 spēlētāju rindās "Ducks" nometnē.

18 gadus vecais Mateiko iepriekšējās divas sezonas spēlēja Kvebekas junioru hokeja līgā (QMJHL) un aizvadītajā Sentdžonas "Sea Dogs" vienībā 49 spēlēs guva 23 vārtus un iekrāja 20 rezultatīvas piespēles. Savukārt viņa vienaudzis Vecvanags iepriekš divas sezonas spēlēja junioru līgās Zviedrijā, bet aizvadītajā sezonā atgriezās Latvijā un spēlēja Hokeja skolas "Rīga" rindās.

Tikmēr 17 gadus vecais Uļjanskis pēdējās trīs sezonas spēlēja Zviedrijā un Stokholmas AIK U-20 komandas rindās aizvadītajā sezonā 47 mačos iekrāja 32 (13+19) rezultativitātes punktus.