foto: AP/Scanpix
"Sharks" NHL draftā ar pirmo numuru izraugās kanādieti Selebrīni; baltkrievs Levšunovs nonāk "Blackhawks"
17 gadus veco Maklinu Selebrīni (otrais no kreisās) NHL draftā ar pirmo numuru izvēlējās Sanhosē "Sharks" vienība.
Hokejs
2024. gada 29. jūnijs, 12:06

"Sharks" NHL draftā ar pirmo numuru izraugās kanādieti Selebrīni; baltkrievs Levšunovs nonāk "Blackhawks"

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Ar pirmo numuru Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju draftā piektdien tika izraudzīts kanādiešu uzbrucējs Maklins Selebrīni, kurš nonāks Sanhosē "Sharks" komandā.

17 gadus vecais Selebrīni šosezon spēlēja Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) pirmās divīzijas komandā no Bostonas Universitātes un 68 spēlēs sakrāja 64 (32+32) punktus, esot trešais rezultatīvākais čempionāta hokejists. Selebrīni tika atzīts par NCAA aizvadītās sezonas labāko spēlētāju un labāko debitantu.

Selebrīni kļuva par ceturto spēlētāju NHL vēsturē, kurš ticis draftēts ar pirmo numuru no NCAA. Pēdējais koledžu pārstāvis, kuru ar pirmo numuru draftēja bija aizsargs Ouens Pauels no Bufalo "Sabres" 2021.gadā, bet līdz šim vienīgais NCAA uzbrucējs, kurš tika pie drafta pirmā numura, bija Džo Mērfijs no Detroitas "Red Wings" 1986.gadā.

Ar otro numuru Čikāgas "Blackhawks" izvēlējās baltkrievu aizsargu Artjomu Levšunovu, ar trešo numuru Anaheimas "Ducks" draftēja uzbrucēju Beketu Seneku. Ceturtā izvēle bija Elvja Merzļikina pārstāvētajai Kolumbusas "Blue Jackets", kas ieguva centra uzbrucēju Keidenu Lindstromu. Monreālas "Canadiens" ar piekto numuru izraudzījās uzbrucēju Ivanu Demidovu, kamēr Jūtas komanda tika pie Tidža Iginlas.

Otavas "Senators" ar septīto numuru izvēlējās Kārteru Jakemčuku, Sietlas "Kraken" ar astoto numuru draftēja Bērkliju Ketonu, Kalgari "Flames" ar devīto numuru izraudzījās Zeinu Pareku, bet ar desmito numuru Ņūdžersijas "Devils" izvēlējās Antonu Silajevu.

Sestdien norisināsies arī atlikušās drafta kārtas.