foto: LETA
Strēlnieks: vajag sajust, ko katrs dara laukumā
Pārbaudes spēle basketbolā starp Latvijas un Ēģiptes valstsvienībām "Arēnā Rīga".
Basketbols
2024. gada 26. jūnijs, 22:19

Strēlnieks: vajag sajust, ko katrs dara laukumā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētājiem, turpinot gatavošanos Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, vēl vajag pierast pie tā, ko katrs komandas biedrs dara laukumā, sarunā ar žurnālistiem teica Latvijas valstsvienības basketbolists Jānis Strēlnieks.

Latvijas vīriešu basketbola izlase trešdien "Arēnā Rīga" pārbaudes spēlē ar rezultātu 84:63 (24:18, 16:18, 24:8, 20:19) uzvarēja Ēģiptes valstsvienību.

"Šis turnīrs ir tik specifisks un sagatavošanās ir īsa, lai gan viens otru labi zinām, tāpat ir nepieciešams laiks. Klubā spēlējam citādāk basketbolu nekā izlasē, ir atkal ātri jāpārslēdzas. Tas prasa laiku un nav jau tik viegli. Mums vēl ir gandrīz nedēļa laika," pēc mača secināja Strēlnieks.

"Neiet runa par sadarbībām, vienkārši vajag sajust, ko katrs dara laukumā, un vairāk runāt, jo aizsardzībā tas ir galvenais. Kāds zaudē fokusu un nākamais vienkārši nepagūst. Pie tā jāpiestrādā," viņš turpināja.

Tāpat Strēlnieks izcēla, ka ēģiptieši spēlējuši rupji, taču pārbaudes spēle pret tāda stila basketbolu pirms kvalifikācijas turnīra ir noderīga.

"Nekad nebiju spēlējis pret Ēģipti, bet, kad es ieraudzīju to komandu, jau no spēles sākuma, es jau gaidīju, ka būs kaut kas tāds. Viņiem ir eiropiešu treneris, tāpēc arī viņi vairāk cenšas spēlēt Eiropas basketbolu, bet viņiem asinīs ir, ka jāspēlē ļoti agresīvi, gandrīz strītbols. Mums jābūt tam gataviem, jo pret gruzīniem jau nebūs savādāk," norādīja basketbolists.

Strēlnieks, pavadot laukumā 16 minūtes un astoņas sekundes, izcēlās ar 14 punktiem, taču pats atklāja, ka nepievērsis gūtajiem punktiem uzmanību.

"Uz to mazāk skatos, vairāk cenšos palīdzēt komandai ar savu pieredzi. Ja kāds sastresojas, tad nomierinu. Šī ir tikai pārbaudes spēle, tas neko nenozīmē," viņš piebilda.

Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra grupā Latvijas izlases pretinieces būs Gruzija un Filipīnas, bet otrā grupā spēlēs Brazīlija, Kamerūna un Melnkalne.

Cīņa par tiesībām spēlēt Parīzes olimpisko spēļu turnīrā "Arēnā Rīga" notiks no 2. līdz 7.jūlijam.

Latvijas valstsvienība A grupas turnīrā 2.jūlijā, plkst.19, spēlēs ar Gruzijas izlasi, bet 3.jūlijā, plkst.19, - ar Filipīnu komandu.

Grupas divas labākās komandas pusfinālā 6.jūlijā spēlēs ar kādu no B grupas (Brazīlija, Melnkalne un Kamerūna) labākajām komandām. Pusfināla maču uzvarētāji svētdien, 7.jūlijā, cīnīsies par vienīgo ceļazīmi uz Parīzi.