1dienas
21stundas
43minūtes
13sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Vācijas izlases treneris: svarīgi, ka guvām daudz vārtus
foto: Paul Currie/Shutterstock/ Vida Press
Vācijas izlases galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans.
Futbols

Vācijas izlases treneris: svarīgi, ka guvām daudz vārtus

Jauns.lv/LETA

Vācijas futbola izlasei Eiropas čempionāta pirmajā mačā bija svarīgi gūt daudz vārtus, pēc uzvaras atzina valstsvienības galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans.

Vācijas izlases treneris: svarīgi, ka guvām daudz ...

Vācijas vīriešu futbola izlase piektdien Minhenē 2024.gada Eiropas čempionāta futbolā finālturnīra pirmajā mačā jau pirmajā puslaikā guva trīs vārtus un tika pie uzvaras 5:1 pār Skotiju.

"Pieņemtu šādu rezultātu, ja kāds to piedāvātu pirms spēles. Pirmās 20 minūtes bija ļoti labas. Skoti mūs cienīja, jo īpaši pēc tam, kad iesitām vārtus. Pirmie gūtie vārti bija labi izspēlēti un tie nenāca viegli, jo priekšā bija daudz pretinieku. Svarīgi, ka guvām daudz vārtus," teica Nāgelsmans.

Vācijas izlases pussargs Ilkajs Gindoans atzina, ka komanda jau no mača sākuma spēlējusi ar augstu intensitāti. "Sākums bija tieši tāds, kādu vajadzēja. Ielaistie vārti bija labs brīdinājums, ka nevajag noņemt pēdu no gāzes pedāļa," atzina Gindoans.

Skotijas izlases galvenais treneris Stīvs Klārks atzina viņa vadītās komandas sakāvi un neslēpa, ka vienība spēlējusi sliktāk par saviem standartiem. "Domāju, ka Vācijas izlases bija lieliska, bet mēs pievīlām sevi. Esam labāki, nekā to parādījām laukumā," uzsvēra Klārks.

Skotu aizsargs Endijs Robertsons piebilda, ka komanda izdarīja pārāk mazu spiedienu uz pretiniekiem, turklāt laukuma vidusdaļā lielas problēmas sagādāja Toni Kross. "Viņa piespēlēšanas prasmes, iespējams, ir labākās pasaulē. Un, kad viņam iedod bumbu un neatrodies tuvumā, viņš piespēlēs tur, kur vajadzēs," teica Robertsons.

Sestdien A apakšgrupas dueli Ķelnē aizvadīs Ungārija un Šveice.

Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalās 24 izlases, kas sadalītas sešās apakšgrupās. Izslēgšanas turnīrā iekļūs katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējas un četras labākās komandas no trešajā pozīcijā finišējušajām valstsvienībām.

2024.gada Eiropas čempionāts no 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās. Jaunā Eiropas čempione tiks noskaidrota Berlīnes olimpiskajā stadionā.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.