foto: Zigismunds Zālmanis/TonyBet virslīga
"Riga" un "Liepāja" pārliecinoši revanšējas; RFS graujoša uzvara
"Riga" futbolisti šoreiz pārliecinoši izvairījās no vēl vienas sensacionālas neveiksmes.
Futbols
2024. gada 29. maijs, 23:02

"Riga" un "Liepāja" pārliecinoši revanšējas; RFS graujoša uzvara

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Riga" komanda trešdien "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 16. kārtas noslēdzošajā mačā mājās ar 3:0 (2:0) pārspēja "Tukums 2000"/"Telms" vienību un revanšējās par iepriekšējā spēlē piedzīvoto zaudējumu.

"Riga" komandai vārtus guva Gonsalo Muskija, Marko Regža un Abdulrahmans Taivo.

Mājinieki vadībā izvirzījās sestajā minūtē, kad pēc Gotjē Mankendā sitiena bumbu sev priekšā atsita Sergejs Vilkovs, to vārtos ieraidot Muskijam. Nedaudz vēlāk soda laukumā tika pārkāpti noteikumi pret Eduardu Dašķeviču un desmitajā minūtē Regža realizēja 11 metru soda sitienu. Otrajā puslaikā uzbrukuma priekšā Regžas vietā spēlēja Taivo, kurš 58. minūtē pēc Kemelo Ngenā piespēles panāca 3:0 "Riga" labā.

Abu komandu iepriekšējā spēlē pie sensacionāla panākuma ar 2:1 tika tukumnieki.

Iepriekš "Liepājas" komanda mājās ar rezultātu 3:0 (1:0) pārspēja "Grobiņa"/LFS vienību, revanšējoties par pirmajā aplī piedzīvoto zaudējumu, kamēr līdervienība RFS viesos ar 6:0 (4:0) sagrāva "Metta" futbolistus.

"Liepājai" vārtus guva Jānis Grīnbergs, Luiss Ilariu jeb Dodo un Luka Silagadze.

Pirmie vārti tika gūti 29. minūtē, kad Grīnbergs ar sitienu no distances iegrieza bumbu kreisajā augšējā vārtu stūrī, iegūdams vadību "Liepājai". Vadībā Tamaza Pertijas vadītā komanda nostiprinājās 55.minūtē, kad pēc stūra sitiena Normunds Uldriķis pagarināja bumbas lidojuma virzienu un Dodo ar gūtiem vārtiem noslēdza standartsituāciju. Mača 62. minūtē viesi palika desmit vīru sastāvā, jo otro dzelteno kartīti saņēma Ralfs Denijs Džeriņš. Tuvojoties puslaika beigām "Grobiņa"/LFS futbolisti mazākumā apdraudēja pretinieku vārtus, bet pretuzbrukumā Silagadze ar bumbu trāpīja pa vārtu stabu. Tiesa, Silagadzem tomēr izdevās raidīt bumbu vārtos, kompensācijas laika pirmajā minūtē gruzīnam izceļoties ar precīzu sitienu no distances.

Balstoties uz Latvijas Futbola federācijas (LFF) protokolā norādīto informāciju, maču klātienē noraudzījās 2546 skatītāji.

"Grobiņai"/LFS nevarēja palīdzēt vairāki futbolisti, kuri atrodas īrē no "Liepājas", turklāt komandu novājinājušas arī traumas. Pirmajā Dienvidkurzemes derbijā šosezon ar 3:2 pārsteidzošu uzvaru svinēja Grobiņas futbolisti.

Savukārt galvaspilsētā notikušajā duelī RFS labā vārtus guva Haruna Ndžī, Žiga Lipuščeks, Emersons Deusleisānu, Izmaels Diomandē, Petrs Marešs un Rostāns Ndžiki.

Viesi vadībā izvirzījās jau trešajā minūtē, kad pēc stūra sitiena Diomandē pāradresēja bumbu uz tuvo vārtu stabu, no kurienes precīzs ar galvu bija Ndžikī. Puslaika turpinājumā soda laukumā tika nogāzts Adams Marhijevs, kura nopelnīto "pendeli" realizēja Lipuščeks - 18. minūtē 2:0.

Turpinājumā Marhijevs trāpīja pa vārtu konstrukciju, bet 3:0 RFS vienībai panāca Emersons, kurš 30. minūtē pēc Petra Mareša piespēles nolika bumbu pa sitienam un trieca to tīklā. Tuvojoties puslaika beigām, 41. minūtē, Diomandē ar sitienu no asa leņķa ceturto reizi mačā sarūgtināja "Metta" vienību. Cīņas 49. minūtē Marešs ar teicami izpildītu soda sitienu guva piektos vārtus RFS komandai, bet 60. minūtē pēc "Metta" kapteiņa Jegora Novikova rupjas kļūdas soda laukumā 6:0 panāca Ndžiki.

Līdere ar 40 punktiem 16 spēlēs ir RFS, 35 punkti ir "Riga" komandai, 30 punktus iekrājusi "Valmiera", bet 27 punkti ir "Daugavpilij". "Auda" tikusi pie 19 punktiem, 18 punkti ir "Tukums 2000"/"Telms" komandai, 16 punktus ir sakrājusi "Metta",  pa 13 punktiem ir "Liepājai" un "Grobiņai"/LFS, bet "Jelgavai" ir 11 punkti.

Otrdien 16. kārtas ievadā "Valmiera" savā laukumā ar 4:0 pārspēja "Jelgavu", bet "Auda" viesos ar 3:0 guva panākumu pār "Daugavpili".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9.novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.