0dienas
6stundas
24minūtes
27sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Šūmahera ģimene no medija iztiesā prāvu summu par viltus interviju ar Mihaēlu
foto: CAMERA PRESS/Crispin Thruston / Sporting Pict / Vida Press
Autosporta leģenda Mihaēls Šūmahers pēc triumfa San Marino "Grand Prix" 2004. gada 25. aprīlī.
Sporta zvaigznes

Šūmahera ģimene no medija iztiesā prāvu summu par viltus interviju ar Mihaēlu

Sporta nodaļa

Jauns.lv/F1.lv

Septiņkārtējā F-1 čempiona Mihaela Šūmahera ģimene kompensācijā par viltus intervijas publicēšanu no medija piedzinusi 200 tūkstošus eiro.

Šūmahera ģimene no medija iztiesā prāvu summu par ...

Aptuveni pirms gada iknedēļas izdevums “Die Aktuelle” publicēja mākslīgā intelekta veidotu interviju ar leģendāro F-1 pilotu, kurš ar presi nav runājis kopš 2013. gada beigās slēpošanas laikā piedzīvotā negadījuma.

“Beidzot saņemiet atbildes gandrīz desmit gadus pēc traģiskā slēpošanas incidenta,” toreiz savu viltus interviju reklamēja žurnāls.

Gandrīz uzreiz pēc tam Šūmaheru ģimene iesūdzēja tiesā žurnāla izdevēju “Funke Mediengruppe”. Izdevējs reaģēja, atlaižot no darba žurnāla galveno redaktori Anni Hofmani un atvainojās par “bezgaumīgo un maldinošo rakstu”.

“Ubermedien” tagad ziņo, ka Šūmaheru ģimenei ar to nav pieticis, un tā iztiesājusi no “Funke Mediengruppe” kompensāciju 200 tūkstošu eiro apmērā.

Jauns.lv jau ziņoja, ka pēc 2013. gada nogalē piedzīvotā kalnu slēpošanas negadījuma Mihaēls Šūmahers nonāca komā, jo ar galvu bija atsities pret akmeni. Mihaēls slēpošanas trasē bija devies kopā ar savu tolaik 14 gadus veco dēlu Miku. Slaveno autobraucēju no nāves, visticamāk, paglāba ķivere, kura bija sportistam galvā.

Pēc vairāku mēnešu ārstēšanās slimnīcā Mihaēls tika pārvests uz ģimenes mājām Šveicē pie Ženēvas ezera, kur lielākoties viņš uzturas mediķu brigādes nepārtrauktā uzraudzībā. Kopš tā laika Šūmaheru ģimene nav daudz publiski runājusi par Mihaēla veselību, dodot pamatu lērumam spekulāciju.

Vairāk par ziņu par Mihaēla Šūmahera dzīvē notikušo lasi zemāk