0dienas
6stundas
22minūtes
50sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Lomaža un Banki Virtus" izslēdz Strautiņu, Meldere tiek pie titula; arī Šteinbergam sezona galā
foto: Simone Boi/IPA Sport/ipa-agency.net/Shutterstock/ Vida Press
Rihards Lomažs Boloņas "Virtus" rindās spēlē gan visai simbolisku lomu.
Basketbols

Lomaža un Banki Virtus" izslēdz Strautiņu, Meldere tiek pie titula; arī Šteinbergam sezona galā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolista Riharda Lomaža pārstāvētā Boloņas "Virtus", kuru vada Luka Banki, otrdien sasniedza Itālijas A sērijas pusfinālu.

Lomaža un Banki Virtus" izslēdz Strautiņu, Meldere...

Ceturtdaļfināla izšķirošajā mačā "Virtus" savā laukumā ar 92:63 (21:14, 25:21, 23:19, 23:9) pārspēja Artūra Strautiņa pārstāvēto Tortonas "Derthona" un sērijā līdz trīs uzvarām guva panākumu ar 3-2.

Lomažs starp uzvarētājiem spēlēja sešas minūtes un atzīmējās statistikā ar vienu neprecīzu divu punktu metienu, iekrāja negatīvu +/- rādītāju -6 un noslēdza maču ar efektivitātes koeficientu -1. Tortonas vienības rindās Strautiņā laukumā bija 18 minūtes un, realizējot četrus soda metienus, tika pie četriem punktiem. Viņa kontā arī četras atlēkušās bumbas, divas kļūdas, četras piezīmes, divi izprovocēti sodi, iekrājot +/- rādītāju -15 un efektivitātes koeficientu viens.

Mājinieku panākumu ar 22 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām sekmēja Tornike Šengelija, bet "Derthona" labā 11 punktus guva Tomaso Baldaso.

"Virtus" ar 22 uzvarām 30 spēlēs pamatturnīrā ieņēma pirmo vietu, Trento "Dolomiti Energia", kurai savainojuma dēļ šosezon vairs nevar palīdzēt Andrejs Gražulis, ar bilanci 15-15 bija septītā, bet "Derthona" ar 14 uzvarām 30 mačos pamatturnīru noslēdza astotajā pozīcijā. Pagājušajā sezonā par Itālijas čempioni kļuva Milānas "EA7 Emporio Armani Olimpia", kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja Boloņas "Virtus".

Tikmēr Lauras Melderes pārstāvētā Venēcijas "Umana Reyer" izcīnīja Itālijas čempiontitulu. Finālsērijas trešajā mačā Venēcijas komanda viesos ar 80:74 (15:19, 17:14, 20;15, 28:26) pārspēja pagājušās sezonas čempioni Skio "Famila" un sērijā līdz trīs uzvarām tika pie panākuma ar 3-0.

Melderei paliekot uz rezervistu soliņa, uzvarētāju rindās rezultatīvākā ar 24 punktiem bija Avaka Kuiera, bet Skio komandā ar 14 punktiem izcēlās Arella Guirantesa un Dorka Juhaša.

Ceturtdaļfinālā venēcietes sērijā ar 2-0 uzveica Romas "Oxygen", bet  pusfinālā ar 2-0 pārspēja "Campobasso".

Venēcijas "Umana Reyer" ar 21 uzvaru 24 spēlēs A sērijas pamatturnīru noslēdza pirmajā vietā, bet Sanmartīno "Lupe" vienība ar bilanci 10-14 ierindojās septītajā pozīcijā 13 komandu konkurencē. Pagājušajā sezonā par Itālijas čempionēm kļuva Skio "Famila" basketbolistes.

Savukārt Mārča Šteinberga pārstāvētā Manrezas "Baxi" ozaudēja Spānijas augstākās līgas (ACB) ceturtdaļfināla otrajā spēlē un neiekļuva nākamajā kārtā. "Baxi" savā laukumā ar rezultātu 63:86 (28:20, 8:20, 11:25, 16:21) piekāpās Malagas "Unicaja" un sērijā līdz divām uzvarām zaudēja ar 0-2.

Šteinbergs spēlēja 18 minūtes un astoņas sekundes, kuru laikā izcīnīja četras atlēkušās bumbas, vienu reizi rezultatīvi piespēlēja, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja piezīmi un iekrāja +/- rādītāju -6, noslēdzot maču ar efektivitātes koeficientu viens.

Mājinieku rindās ar 12 punktiem rezultatīvākais bija Travante Viljamss, kamēr Malagas komandas uzvaru ar tikpat punktiem sekmēja Davids Kravišs. Ceturtdaļfināla pirmajā mačā "Baxi" zaudēja ar 79:87.

Artūra un Rodiona Kurucu pārstāvētā Mursijas UCAM ar 21 uzvaru 34 spēlēs pamatturnīrā finišēja piektā un ceturtdaļfināla tiekas ar "Valencia", "Baxi" ar 19 panākumiem ieņēma astoto vietu, Jāņa Timmas un Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Santjago de Kompostelas "Obradoiro" ar 11 uzvarām ierindojās 17. vietā, bet Anžeja Pasečņika pārstāvētā "Palencia" ar bilanci 6-28 - pēdējā vietā 18 vienību čempionātā, abām izkrītot no virslīgas.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva "Barcelona", kas finālsērijā ar 3-0 uzvarēja Madrides "Real".