foto: IMAGO/Manuel Stefan
Cīrihes "Lions" skaidro Latvijas izlases uzbrucēja Rūdolfa Balcera savainojuma nopietnību
Rūdolfs Balcers guvis īstermiņa savainojumu un, ņemot vērā finālsērijas sestā mača atbildību, varētu jau doties laukumā nākamajā spēlē.
Hokejs
2024. gada 26. aprīlis, 13:48

Cīrihes "Lions" skaidro Latvijas izlases uzbrucēja Rūdolfa Balcera savainojuma nopietnību

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas hokejists Rūdolfs Balcers ceturtdien Šveices augstākās hokeja līgas (NL) fināla piektajā spēlē iedzīvojies savainojumā, kas radījis pamatīgas bažas arī Latvijas izlases līdzjutējiem, jo uzbrucējs pēdējos gados bijis viens no mūsu valstsvienības līderiem.

Kā portālam Sportacentrs.com atklāja Balcera pārstāvētajā Cīrihes "Lions" komandā, atsaucoties kluba ārsta Gerija Bisera sacīto, Latvijas izlases uzbrucējs iedzīvojies īstermiņa savainojumā un jau nākamajā mačā varētu atgriezties uz ledus. Kā jau izslēgšanas spēlēs ierasts, Balcera savainojuma veidu "Lions" pārstāvji neprecizē.

Jau ziņots, ka ceturtdien "Lions" mājās ar rezultātu 3:0 (0:0, 2:0, 1:0) pārspēja Ronalda Ķēniņa pārstāvēto "Lausanne" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 3-2, nonākot viena panākuma attālumā no čempiontitula.

Balcers guva savainojumu jau pirmajā trešdaļā un paspēja nospēlēt tikai trīs minūtes un astoņas sekundes, kuru laikā izpildīja vienu metienu pa vārtiem.

"Lions" pēc tam norādīja, ka Balcera savainojums ir īstermiņa un pastāv iespēja, ka jau nākamajā mačā Latvijas hokejists varēs palīdzēt Cīrihes vienībai.

Pusfinālā "Lions" ar 4-0 pieveica "Zug", bet "Lausanne" ar 4-1 - "Fribourg-Gotteron".

Iepriekšējā sezonā par Šveices čempioni kļuva Ženēvas "Servette", kas finālsērijā ar 4-3 pieveica "Biel-Bienne".

27 gadus vecais Balcers Latvijas hokeja izlases rindās piedalījies četros pasaules čempionātos, kuros aizvadītajās 32 spēlēs guvis 10 vārtus un atdevis 19 rezultatīvas piespēles. Pērnā gada bronzas čempionātā Balceram 10 mačos divi vārti un septiņas rezultatīvas piespēles.

Viņa oponents Šveices čempionāta finālā, trīskārtējais šīs valsts čempions 33 gadus vecais Ķēniņš Latvijas izlasi pārstāvējis 11 pasaules čempionātos, kuros aizvadījis 74 mačus, gūstot septiņus vārtus un atdodot 16 rezultatīvas piespēles. Arī Ķēniņš bija sastāvā un septiņos mačos atdeva vienu rezultatīvu piespēli.