foto: ZUMAPRESS.com
Skujiņam 48. vieta prestižajā Ljēžas-Bastoņas-Ljēžas velobraucienā
Toms Skujiņš.
Citi sporta veidi
2024. gada 22. aprīlis, 09:42

Skujiņam 48. vieta prestižajā Ljēžas-Bastoņas-Ljēžas velobraucienā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš svētdien Beļģijā finišēja 48. vietā UCI Pasaules tūrē iekļautajā Ljēžas-Bastoņas-Ljēžas velobraucienā, bet uzvaru pēc solo atrāviena svinēja slovēnis Tadejs Pogačars.

Šajās sacensībās riteņbraucēji mēroja 254,5 kilometrus, ceļā uz finišu pārvarot 11 kāpumus.

Pirms izšķirošā no tiem jeb tā dēvētā "redutes kāpuma" Skujiņš ("Lidl-Trek") bija peletona priekšgalā. Pogačars (UAE) sāka ātru uzbrukumu un tikai ekvadorietis Ričards Karapass ("EF Education - EasyPost") uz brīdi viņam sastādīja konkurenci.

Pēdējos 34 kilometrus Pogačars veica vienatnē, finišējot sešās stundās 13 minūtēs un 48 sekundēs. Vienatnē finišu sasniedza arī otrās vietas ieguvējs Francijas riteņbraucējs Romēns Bardē ("dsm-firmenich PostNL"), kurš zaudēja vienu minūti un 39 sekundes.

Pēc vēl 23 sekundēm finišēja lielā grupa, kuras priekšgalā bija nīderlandietis Matjē van der Pūls ("Alpecin - Deceuninck").

Skujiņš bija kopā ar riteņbraucējiem, kuri sacensības beidza deviņas minūtes un 29 sekundes pēc uzvarētāja, latvietim tiekot pie 15 UCI punktiem. "Lidl - Trek" vienībā labāko rezultātu sasniedza nīderlandietis Bauke Molema, kurš finišēja 13. vietā.

Sievietēm šajā pašā velobraucienā, kurā bija jāveic 152,9 kilometri, Latvijas čempione grupas braucienā Anastasija Karbonāri (UAE ADQ) nefinišēja.

Atšķirībā no vīriešu sacensībām, šajos mačos uzvarētājs noskaidrojās finiša spurtā. Sešu riteņbraucēju grupas priekšgalā uzvaru izrāva austrāliete Greisa Brauna (FDJ - SUEZ), pirmajā trijniekā iekļūstot arī itālietei Elīzai Longo-Borgīni ("Lidl-Trek") un nīderlandietei Demi Folleringai ("SD Worx - Protime").