foto: Alexander Canillas/SPP/Shutterstock/ Vida Press
Izrēķinājās kā ar sētas komandu! "Liverpool" cieš pazemojošu sakāvi savā laukumā UEFA Eiropas līgas ceturtdaļfinālā itāļu "Atalanta" komandai
"Atalanta" līksmo, kamēr šokētie "Liverpool" līdzjutēji spiesti noskatīties sava kluba sakāvi
Futbols
2024. gada 12. aprīlis, 07:15

Izrēķinājās kā ar sētas komandu! "Liverpool" cieš pazemojošu sakāvi savā laukumā UEFA Eiropas līgas ceturtdaļfinālā itāļu "Atalanta" komandai

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Anglijas premjerlīgas vicelīdere "Liverpool" ceturtdien savā laukumā cieta sagrāvi UEFA Eiropas līgas ceturtdaļfināla mačā, ar 0:3 (0:1) piekāpjoties Itālijas vienībai Bergāmo "Atalanta".

Vārtus 38. un 60. minūtē guva Džanluka Skamaka, bet 3:0 83.minūtē panāca Mario Pašaličs.

Pagājušās sezonas fināliste "AS Roma"  viesos ar 1:0 uzvarēja "AC Milan" futbolistus. Vienīgos vārtus 17. minūtē guva Džanluka Mančīni.

Vācijas komanda Leverkūzenes "Bayer" mājās ar 2:0 (0:0) pieveica pagājušās sezonas Eiropas Konferences līgas uzvarētāju Anglijas premjerlīgas klubu Vesthemas "United". 1988. gada UEFA kausa ieguvējai "Bayer" vārtus 83. minūtē guva Jonass Hofmanis un mača kompensācijas laika pirmajā minūtē pēc Hofmaņa piespēles Viktors Bonifeiss.

Vēl vienā cīņā Lisabonas "Benfica" savā laukumā ar 2:1 (1:0) apspēlēja Marseļas "Olympique" no Francijas. Pēc Rafas Silvas 16. minūtē un Anhela di Marijas 52. minūtē gūtajiem vārtiem Portugāles klubs izvirzījās vadībā ar 2:0, bet 67. minūtē Pjērs Emeriks Obamejangs vienus vārtus atguva.

Atbildes spēles notiks 18. aprīlī, bet pusfināli notiks 2. un 9. maijā. Nākamajā kārtā iekļūs uzvarētāji divu spēļu summā. Pusfinālos savā starpā tiksies pāra Lisabonas "Benfica" - Marseļas "Olympique" uzvarētāja ar "Liverpool" vai Bergāmo "Atalanta". Otrā pusfinālā tiksies Itālijas klubu "AC Milan" un "AS Roma" dueļa uzvarētāja un Leverkūzenes "Bayer" vai Vesthemas "United".

UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā 32 komandas bija sadalītas astoņās grupās. Divas pirmās iekļuva izslēgšanas turnīrā, pirmo vietu ieguvējām uzreiz nodrošinot vietu otrajā kārtā. Otro vietu ieguvējām pirmajā kārtā pievienojās astoņas Čempionu līgā grupās trešo vietu ieņēmušās komandas. Savukārt trešo vietu ieguvējas pārcēlās uz Eiropas Konferences līgas sacensībām, bet ceturto vietu ieguvējām grupās Eiropas kausu sezona bija beigusies.

Eiropas līgas finālspēle Īrijas galvaspilsētā Dublinā notiks 22. maijā.

Iepriekšējā sezonā par septiņkārtēju šī turnīra uzvarētāju kļuva "Sevilla", kas finālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja "AS Roma".

Savukārt UEFA Eiropas konferences līgas iepriekšējās sezonas fināliste Florences "Fiorentina" ceturtdaļfināla spēlēs bija vienīgā komanda, kas spēja panākt neizšķirtu izbraukuma spēlē, pārējās trīs cīņās uzvaru svinot mājiniekiem. Plzeņas "Viktoria" un "Fiorentina" maču Čehijā beidza bez gūtiem vārtiem.

Anglijas premjerlīgas augšgala komanda Birmingemas "Aston Villa" mājās ar 2:1 (1:0) pieveica Francijas "Lille". 13. minūtē Ollijs Votkinss un 56. minūtē Džons Makgins panāca 2:0, bet 84.minūtē Bafods Diakitē vienus vārtus atguva.

Beļģijas vienība "Club Brugge" pieveica Saloniku PAOK no Grieķijas, pateicoties Hūgu Vetlesena jau sestajā minūtē gūtajiem vārtiem. Mājinieki varēja rezultāta starpību divkāršot, taču 78. minūtē 11 metru soda sitienu nerealizēja Igors Tjagu, kurš bumbu sita vārtu vidū, kur to tvēra vārtsargs Dominiks Kotarskis.

Ceturtajā spēlē tika iesists vairāk vārtu nekā pārējās trijās kopā. Pirejas "Olympiacos" Grieķijā ar 3:2 (2:0) pieveica Stambulas "Fenerbahce". Vispirms mājinieki ar astotajā minūtē gūtajiem Konstantina Fortuņa, 32.minūtē iesistajiem Stevana Jovetiča un 57.minūtē gūtajiem Šikinju vārtiem izvirzījās vadībā ar 3:0. Viesi divus vārtus atguva ar 68.minūtē Dušana Tadiča realizēto 11 metru soda sitienu un Irfana Kahvedži vārtiem 74.minūtē.

Atbildes mači ir paredzēti 18.aprīlī, bet pusfināli - 2. un 9. maijā, uzvarētājām divu spēļu summā iekļūstot nākamajā kārtā. "Viktoria" un "Fiorentina" dueļa uzvarētāji pusfinālā spēlēs ar "Club Brugge" no Beļģijas un Saloniku PAOK no Grieķijas cīņas uzvarētājiem. Otrā pusfinālā Anglijas premjerlīgas vienības Birmingemas "Aston Villa" un Francijas komandas "Lille" maču uzvarētāji pusfinālā spēlēs ar Pirejas "Olympiacos" no Grieķijas vai Stambulas "Fenerbahce". Finālspēle paredzēta 29. maijā Atēnās.

UEFA Eiropas Konferences līgas otrajā sezonā par čempioniem tika kronēti Vesthemas "United" futbolisti, kuri finālspēlē ar 2:1 uzvarēja Florences "Fiorentina" komandu. UEFA Eiropas Konferences līga aiz Čempionu līgas un Eiropas līgas ir Eiropā trešā līmeņa klubu turnīrs.