foto: LETA
Treneris Harijs Vītoliņš pēc pirmā treniņa: "Medaļas - tas ir labi, taču tagad jāsāk viss no nulles"
Latvijas izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš Latvijas vīriešu hokeja izlases kandidātu treniņā Daugavas ledus hallē.
Hokejs
2024. gada 1. aprīlis, 15:30

Treneris Harijs Vītoliņš pēc pirmā treniņa: "Medaļas - tas ir labi, taču tagad jāsāk viss no nulles"

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

Neskatoties uz to, ka vairāki Latvijas vīriešu hokeja izlases kandidāti pērn palīdzēja valstsvienībai izcīnīt bronzas medaļas pasaules čempionātā, šogad viņiem ir sevi jāpierāda no jauna, sarunā ar žurnālistiem teica komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Latvijas hokeja izlase pirmdien Daugavas stadiona ledus hallē sāka oficiālo treniņnometni pirms maijā gaidāmā pasaules čempionāta.

"Puiši ir mobilizējušies un mazliet izsalkuši pēc šī procesa. Ātrumi bija labi un attieksme - pozitīva, tikai jāuzlabo kvalitāte. Cenšas visi, kādam sanāk vairāk, citam - mazāk. Priekšā vēl ilgs process," stāstīja Vītoliņš.

Līdz ceturtdien un piektdien paredzētajām pārbaudes spēlēm treniņiem pievienosies uzbrucēji Rihards Marenis, Oskars Batņa un Dans Ločmelis, kā arī aizsargs Sandis Smons. 

"Medaļas - tas ir labi, taču tagad jāsāk viss no nulles. Katrs cīnās par to, lai pierādītu sevi šajā sastāvā. Bonusi nevienam netiek doti, un pērn spēlējušajiem ir jāapliecina, ka viņi ir kļuvuši labāki, bet tie, kas  nebija, tiem jāpierāda, ka viņi ir pilntiesīgi būt valstsvienībā," skaidroja Vītoliņš.

Latvijas izlasei šajā pavasarī ir paredzētas sešas pārbaudes spēles savā laukumā un divas izbraukumā. 4. un 5.aprīlī Daugavas ledus hallē norisināsies spēles ar Austriju, kuras līdzjutējiem nebūs pieejamas. 10. un 11.aprīlī "Arēna Rīga" tiks aizvadīt mači ar Somiju, bet 3. un 4.maijā - ar Norvēģiju. Divi mači ar Austriju ir plānoti aiz "slēgtām durvīm"

Visas Latvijas valstsvienības pārbaudes spēles tiešraidē varēs vērot TV6 kanālā.

Savukārt 26. un 27.aprīlī notiks izbraukuma spēles ar Šveici.

Latvijas izlasē galvenajam trenerim Harijam Vītoliņam palīdz treneri Lauris Dārziņš, Artūrs Irbe, Petri Nummelins, Ville Peltonens, Raimonds Vilkoits, video treneris Pēteris Groms un fiziskās sagatavotības speciālists Ēriks Visockis.

Latvijas izlase uz pasaules čempionātu Čehijā dosies 9.maijā.

2024.gada čempionāts Prāgā un Ostravā norisināsies no 10. līdz 26.maijam.

Latvijas valstsvienības kandidātu saraksts:

vārtsargi - Ivars Punnenovs (Rapersvīles-Jonas "Lakers", Šveice), Ēriks  Vītols (Keurū "KeuPa", Somija), Olivers Bantersons ("Mogo"/LSPA);

aizsargi - Roberts Mamčičs ("Nove Zamky" , Slovākija), Arvils Bergmanis (Aļaskas Fērbenksas Universitāte, NCAA), Artūrs Andžāns (Hemēnlinnas HPK, Somija), Markuss Komuls (Truā-Rivjēras "Lions", Kanāda), Ralfs Bergmanis (Vermontas Universitāte, NCAA), Roberts Kaļķis ("Marseille", Francija), Patriks Ozols (Jihlavas "Dukla", Čehija);

uzbrucēji - Roberts Bukarts (Vītkovices "Ridera", Čehija), Filips  Buncis (Vestervīkas IK, Zviedrija), Renārs Krastenbergs (Grācas "99ers", Austrija), Haralds Egle (Liptovski Mikulāšas "MHK 32", Slovākija), Rihards Marenis (Nībro "Vikings", Zviedrija), Oskars  Lapinskis (Langnavas "Tigers", Šveice), Rihards Melnalksnis ("Olten", Šveice), Jānis Vizbelis (Elmairas Koledža, NCAA), Kristaps Skrastiņš, Martins Laviņš (abi - Ņūhempšīras Universitāte, NCAA), Fēlikss  Gavars (Sv. Lorenca Universitāte, NCAA).