foto: VALMIERA GLASS VIA Basketbols
Ventspils un Valmieras komandas LIBL mačā pārspēj Igaunijas vienības
Valmiera LIBL mačā pieveica Edvīna Jonāta pārstāvēto "Parnu Sadam".
Basketbols
2024. gada 5. marts, 21:17

Ventspils un Valmieras komandas LIBL mačā pārspēj Igaunijas vienības

Jauns.lv / LETA

"Ventspils" un "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandas otrdien "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) spēlēs izcīnīja uzvaras pār Igaunijas vienībām, kamēr "Ogre" piedzīvoja zaudējumu.

Ventspilnieki viesos ar rezultātu 76:72 (22:9, 11:16, 21:29, 22:18) pārspēja Raplas "Avis Utilitas" basketbolistus.

"Ventspils" uzvaru ar 20 punktiem sekmēja Išmaels El-Amins, 13 punktus un astoņas atlēkušās bumbas pievienoja Linards Jaunzems, kamēr vēl deviņus punktus guva Edvards Mežulis.

Raplas basketbolistus no zaudējuma neglāba Martins Pāsoja, kurš izcēlās ar 19 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm.

Kurzemnieki tabulā ir ceturtie ar 18 panākumiem 25 dueļos, bet Raplas komanda uzvarējusi 11 no 26 spēlēm un ir desmitā, cīnoties par vietu izslēgšanas turnīrā. Novembra sākumā Ventspilī notikušajā cīņā ar 88:78 uzvarēja mājinieki.

Savukārt "Valmiera Glass"/ViA, aizvadot mājas spēli Rūjienā, ar rezultātu 61:56 (19:18, 10:8, 15:7, 17:23) uzvarēja Edvīna Jonāta pārstāvēto "Parnu Sadam", tiekot pie otrā panākuma pēc kārtas.

Rostislavs Novickis ar 16 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām bija rezultatīvākais Valmieras komandā, Šons Naits iekrāja 13 punktus un astoņas bumbas zem groziem, bet Edmunds Elksnis guva vēl 12 punktus.

Pērnavas komandā ar 14 un 13 punktiem izcēlās attiecīgi Ivo van Tamms un Roberts Valge.

"Valmiera Glass"/ViA ar sešām uzvarām 25 spēlēs ieņem 13.vietu un tai šobrīd svarīgi nostiprināties pozīcijās par spēlēšanu Latvijas Basketbola līgas (LBL) izslēgšanas turnīrā. "Parnu Sadam" ar 13 panākumiem 26 mačos ir astotā un tai jānoturas LIBL "play-off" zonā.

Oktobra vidū Pērnavā notikušajā spēlē ar 70:68 uzvarēja Vidzemes komanda 

Tikmēr "Ogre" izbraukumā ar rezultātu 76:82 (15:28, 16:22, 14:13, 31:19) piekāpās Rinalda Mālmaņa un Dāvja Rozīša pārstāvētajai "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", kuru vada Gundars Vētra.

Starp ogrēniešiem rezultatīvākais ar 13 punktiem bija Andris Misters, Endrū Korums guva 12 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, bet attiecīgi 11 un desmit punktus pievienoja Kristaps Mediss un Rihards Zēbergs.

Laukuma saimnieku panākumu ar 26 punktiem sekmēja Merts Rozentāls, Rozītis tika pie 14 punktiem un deviņām bumbām zem groziem, kamēr Mālmais guva četrus punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas.

"Ogre" ar bilanci 15-12 ir septītā un cīnās par noturēšanos labāko astoņniekā, kamēr Tartu vienība ar 17-8 ir piektā un tai svarīgi panākt "Ventspili" cīņā par sava laukuma priekšrocībām "play-off". Oktobrī Ogrē notikušajā duelī ar 80:65 pārāki bija Tartu basketbolisti.

Bez Rīgā bāzētās Ukrainas komandas Slobožanskas "Prometey" LIBL šosezon startē "VEF Rīga", "Ventspils", "Liepāja", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Rīgas Zeļļi". Igauniju LIBL pārstāv Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", "Parnu Sadam", "Viimsi", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "TalTech"/"Optibet", "Keila"/"Coolbet" un Tallinas "Kalev"/"Snabb".

Pamatturnīrā komandas sacenšas divu apļu turnīrā, pēc kura astoņas labākās piedalīsies izslēgšanas spēlēs. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti sērijās līdz divām uzvarām, bet finālā notiks viena spēle tās komandas laukumā, kura pamatturnīrā būs augstākā vietā.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pagājušajā sezonā "Final 4" turnīra finālā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey" basketbolisti.