foto: Latvijas Basketbola savienība (LBS).
Basketbolu pirmo reizi varēja baudīt arī cilvēki ar redzes traucējumiem
Skatītājiem ar redzes traucējumiem bija sagatavotas speciālas austiņas, kurās viņi spēli varēja klausīties online komentētāja izklāstā
Basketbols
2024. gada 29. februāris, 06:56

Basketbolu pirmo reizi varēja baudīt arī cilvēki ar redzes traucējumiem

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Nesenajās brīdvienās, 25. februārī, "Arēnā Rīga" Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības spēli baudīt bija ieradušies 20 cilvēki ar redzes problēmām un viņu pavadoņi. Šāda iespēja neredzīgiem sporta cienītājiem tiek piedāvāta pirmo reizi!

"Šāds formāts, kurā uz "Arēnu Rīga" aicinājām cilvēkus ar redzes traucējumiem, mums ir jauns. Tā ietvaros sazinājāmies ar Latvijas Neredzīgo biedrību un piedāvājām šādu iespēju, viņi piekrita un tiešām no sirds to izbaudīja!" portālam Jauns.lv stāsta Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss.

Latvijas basketbola izlases spēle pret Slovākiju. 25.02.2024

Latvijas vīriešu basketbola izlase svētdien "Arēnā Rīga" 2025.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas otrajā spēlē ar rezultātu pārspēja Slovākijas valstsvienību. Latvijas ...

gallery icon

"Lai tas viss būtu iespējams, tika sagatavotas speciālas austiņas, kurās viesi spēli varēja klausīties "online" komentētāja izklāstā. Šis bija pirmais šāds pasākums, bet ne pēdējais - soli pa solim šo projektu attīstīsim."

Cipruss atzina, ka ļoti labi apzinās, cik populārs šobrīd ir sporta veids, tāpēc savienība, cik vien iespējams, cenšas atbalstīt gan Latvijas ratiņbasketbola izlasi, gan citus jaunos censoņus ar pasākumu organizēšanu, biļešu izdali sporta klubos un dažādu ziedojumu piesaisti. 

"Mēs lieliski saprotam to, ka, ja viss balstīsies tikai uz biļešu pārdošanu, tad daudziem vienkārši nebūs iespēju spēles apmeklēt."

foto: Latvijas Basketbola savienība (LBS).
Spēles viesiem bija lieliska iespēja izbaudīt klātienes atmosfēru piepildītā Arēnā Rīga

"Paldies Latvijas Basketbola savienībai un LBS prezidentam Raimondam Vējonim par iespēju piedzīvot Latvijas valstsvienības spēli klātienē! Un liels paldies par nodrošināto tiešraides audio translāciju ar TV komentāriem!

Neaprakstāmas izjūtas vienlaikus sekot līdzi spēlei audio formātā un izbaudīt klātienes atmosfēru piepildītā "Arēnā Rīga"!" savu pateicību Latvijas Neredzīgo biedrības "Facbook" lapā izteica spēles apmeklētāji.

Kā portālam Jauns.lv skaidroja Latvijas Neredzīgo biedrības jauniešu organizācijas vadītājs Dinārs Leišavnieks, lai arī nereti šķiet, ka cilvēkiem ar redzes traucējumiem un pilnībā neredzīgiem cilvēkiem neinteresē šādi pasākumi, ir ļoti jauki būt klātienē un baudīt kopējo atmosfēru. "Jaunieši labprāt izmanto iespēju doties uz dažādiem kultūras un sporta pasākumiem, ja vien rodas tāda iespēja."

Edgars Rinkēvičs apmeklē Latvijas - Slovākijas basketbola spēli

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs apmeklē FIBA EuroBasket 2025 kvalifikācijas spēli basketbolā: Latvija - Slovākija.

gallery icon