foto: Nikola Krstic / Alamy/ Vida Press
Rīgā pirmo reizi tiks aizvadīta ULEB Eirolīgas spēle
Stambulas "Anadolu Efes" šodien Rīgā Eirolīgas 26.kārtas spēlē mājinieku lomā tiksies ar Izraēlas vienību Telavivas "Maccabi".
Basketbols
2024. gada 8. februāris, 13:13

Rīgā pirmo reizi tiks aizvadīta ULEB Eirolīgas spēle

Jauns.lv/LETA

Turcijas klubs Stambulas "Anadolu Efes" šodien Rīgā Eirolīgas 26. kārtas spēlē mājinieku lomā tiksies ar Izraēlas vienību Telavivas "Maccabi".

Mačs "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19.30, tiešraidē to pārraidot "Go3 Sport 1" kanālam.

Tā būs pirmā reize, kad Rīgā tiks aizvadīta Eirolīgas spēle.

"Anadolu Efes" pēc divām neveiksmēm Eirolīgā pēdējā aizvadītajā cīņā ar 79:73 uzvarēja Milānas "EA7 Emporio Armani". Turcijas čempionātā Stambulas vienība ar bilanci 16-3 ir līdere.

"Maccabi" basketbolisti piedzīvojuši divas neveiksmes pēc kārtas, ar 101:106 atzīstot Madrides "Real" pārākumu un ar 82:92 piekāpjoties Vitorijas "Baskonia". Izraēlas čempionātā Telavivas vienība ar sešiem panākumiem divās cīņās ierindojas otrajā pozīcijā.

Pirmajā abu komandu tikšanās reizē šosezon pie panākuma ar 95:86 tika Izraēlas klubs.

Telavivas vienība Eirolīgas turnīra tabulā ar 13 uzvarām un 12 neveiksmēm ieņem desmito vietu, kamēr "Anadolu Efes" ar bilanci 10-15 ierindojas 16.pozīcijā 18 komandu konkurencē.

ULEB Eirolīgā 18 komandas aizvada divu apļu turnīru, labākajām sešām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējas cīnīsies "play-in" kārtā. Finālčetrinieka turnīrs šosezon norisināsies Berlīnē.

Iepriekšējā sezonā 11.reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Madrides "Real" basketbolisti, kuri finālspēlē Kauņā ar rezultātu 79:78 uzvarēja Pirejas "Olympiacos".