foto: AFP/Scanpix
Nigērijas futbolisti iekļūst Āfrikas Nāciju kausa finālā, pēcspēles sitienu sērijā pārspējot DĀR
Nigērijas futbolisti priecājas pēc gūtajiem vārtiem
Futbols
2024. gada 7. februāris, 23:48

Nigērijas futbolisti iekļūst Āfrikas Nāciju kausa finālā, pēcspēles sitienu sērijā pārspējot DĀR

Jauns.lv/LETA

Nigērijas vīriešu futbola izlase trešdien Āfrikas Nāciju kausa pusfinālā izcīnīja uzvaru tikai pēcspēles sitienu sērijā un sasniedza finālu. Nigērija pusfinālā ar Dienvidāfrikas Republiku (DĀR) pamatlaikā spēlēja neizšķirti 1:1 (0:0), pagarinājumā vārti netika gūti, bet 11 metru pēcspēles sitienu sērijā ar 4:2 pārāki bija Nigērijas futbolisti.

Negūstot vārtus pirmajā puslaikā, nigērieši panāca 1:0 otrajā puslaikā pēc spēlētām 22 minūtēm, kad 11 metru soda sitienu precīzi izpildīja Viljams Trosts-Ekongs.

85.minūtē Nigērijai izdevās vēl vienu reizi raidīt bumbu DĀR vārtos, taču Viktora Osimena vārti netika ieskaitīti. Vēl nepilnas piecas minūtes vēlāk pie "pendeles" tika arī DĀR un Teboho Mokoena izlīdzināja rezultātu pamatlaika pēdējā minūtē.

Pagarinājumā pēc spēlētām 15 minūtēm DĀR mazākumā atstāja Grants Kekana, kurš nopelnīja sarkano kartīti.

Pēcspēles sitienu sērijā Nigērijas rindās precīzi sitieni padevās Teremam Mofi, Kenetam Omeruo, Trostam-Ekongam un Keleči Ihenačo, kamēr DĀR vienībā pretinieku vārtsargu pārspēja tikai Mihlali Majambela un Motobi Mvala.

Trešdien otrā pusfinālā tiekas arī Kotdivuāras futbolisti un Kongo Demokrātiskās republikas vienība.

Cīņa par bronzu būs 10.februārī, bet jaunie čempioni tiks noskaidroti 11.februārī Abidžanā.

Āfrikas Nāciju kausa izcīņa tiek aizvadīta jau 34.reizi. Par 2021.gada čempioniem kļuva Senegālas izlase, kas finālā pēc bezvārtu neizšķirta 11 metru sitienu sērijā ar 4:2 pārspēja Ēģipti.

Titulētākā Āfrikas Nāciju kausa izcīņas komanda ir Ēģipte, kas triumfējusi septiņas reizes.