foto: Flaviu Buboi/NurPhoto/Shutterstock/ Vida Press
Mejera pārstāvētā "U-Banca Transilvania" Eirokausa mačā uzvar Gražuļa "Dolomiti Energia"
Mejeris 19 minūtēs un 53 sekundēs laukumā realizēja trīs no četriem divpunktu metieniem un netrāpīja vienīgo tālmetienu, gūstot sešus punktus.
Basketbols
2024. gada 23. janvāris, 22:56

Mejera pārstāvētā "U-Banca Transilvania" Eirokausa mačā uzvar Gražuļa "Dolomiti Energia"

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolista Mareka Mejera pārstāvētā Klužas-Napokas "U-Banca Transilvania" otrdien savā laukumā ULEB Eirokausa 16.kārtas spēlē pieveica Andreja Gražuļa pārstāvēto Trento "Dolomiti Energia".

"U-Banca Transilvania" bija pārāka ar 88:83 (28:18, 14:20, 24:22, 22:23).

Mejeris 19 minūtēs un 53 sekundēs laukumā realizēja trīs no četriem divpunktu metieniem un netrāpīja vienīgo tālmetienu, gūstot sešus punktus. Viņš arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pa reizei pārķēra bumbu un kļūdījās, kā arī cīņu beidza ar efektivitātes koeficientu seši.

Gražulis 27 minūtēs un 26 sekundēs laukumā realizēja divus no četriem divpunktu metienus, bet grozā netrāpīja abus tālmetienus, gūstot četrus punktus. Viņš arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, divreiz rezultatīvi piespēlēja, vienreiz kļūdījās, pa divām reizēm bloķēja metienus un pārkāpa noteikumus, cīņu beidzot ar efektivitātes koeficientu pieci.

Pa 16 punktiem mājiniekiem guva Karels Gusmans un Andrija Stipanovičs, kura kontā arī sešas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles.

Viesu rindās ar 21 punktu un piecām atlēkušajām bumbām izcēlās Kamārs Boldvins.

B grupā Klužas-Napokas "U-Banca Transilvania" ar 12 uzvarām 16 spēlēs ir otrā, Roberta Blumberga pārstāvētais Saloniku "Aris" ar bilanci 7-8 ieņem piekto vietu, "Dolomiti Energia" ar septiņām uzvarām 16 cīņās - sesto vietu, bet Oskara Hlebovicka pārstāvētā Vroclavas "Šlask" ar divām uzvarām 15 mačos ir pēdējā desmit komandu konkurencē.

Šosezon ir mainīta izspēle Eirokausa izslēgšanas spēļu norisē. "Play-off" sasniegs katras apakšgrupas sešas labākās komandas, pirmās un otrās vietas ieguvējām uzreiz nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā, bet pārējās vienības vispirms aizvadīs astotdaļfināla mačus. Astotdaļfināla un ceturtdaļfināla pāros tiks aizvadīta tikai viena spēle, bet pusfināla un fināla sērijas tiks aizvadītas līdz trim vienas komandas uzvarām.

Pagājušajā sezonā par Eirokausa ieguvēju kļuva Spānijas komanda "Gran Canaria", kas finansiālu apsvērumu dēļ izvēlējās nespēlēt Eirolīgā.

Tikmēr Rodiona un Artūra Kurucu pārstāvētā Mursijas UCAM otrdien ar uzvaru uzsāka Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas otro grupu turnīru.

Mursijas komanda L grupas pirmajā mačā ar 78:61 (13:11, 31:17, 16:16, 18:17) pārspēja Holonas "Hapoel".

Rodions Kurucs, spēlējot 22 minūtes un 14 sekundes, realizēja abus divpunktu metienus, gūstot četrus punktus. Viņa kontā arī astoņas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, četras piezīmes, divas kļūdas, kā arī +/- rādītājs +9 un efektivitātes koeficients 11.

Artūrs Kurucs uzvarētāju rindās laukumā bija 12 minūtes un trīs sekundes, raidot grozā vienu no trim divpunktu metieniem, bet netrāpot nevienu no abiem tālmetieniem, un sakrāja divus punktus. Viņš nopelnīja vienu personisko piezīmi, kā arī maču beidza ar +/- rādītāju +2 un efektivitātes koeficientu -2.

Mursijas vienībā pa 16 punktiem guva Trojs Koupeins un Dilans Eniss, bet viesu labā Džastins Smits guva 18 un Kelvins Heriss - 17 punktus.

Pamatturnīrā, tāpat kā iepriekšējā sezonā, pirmajā posmā 32 komandas bija sadalītas astoņās apakšgrupās. Grupu uzvarētājas nodrošināja vietu otrajā posmā, bet vēl astoņas komandas tika noskaidrotas "play-in" kārtā, kurā piedalījās otro un trešo vietu grupās ieņēmušās vienības.

Maijā par čempioni tika kronēta Vācijas komanda Bonnas "Telekom", kas finālā ar 77:70 uzvarēja Jeruzalemes "Hapoel".