Futbols
2024. gada 4. janvāris, 11:37

VIDEO: tā šobrīd izskatās "Šahtar" stadions okupētajā Doneckā, kur savulaik notika Čempionu līgas mači

Jauns.lv

Soctīklos publicēts video, kur redzams, kā šobrīd izskatās Doneckas "Šahtar" stadions. Tieši tur ukraiņu futbola klubs debitēja Čempionu līgā. Taču pēc Krievijas okupācijas 2014. gadā stadions ir tukšs un iet postā, vēsta "Šahtar" sabiedrisko attiecību speciālists Oļegs Barkovs.

Kāds stadions bija pirms kara?

Centrālais stadions "Šahtar" Doneckā tika uzcelts tālajā 1936. gadā.

1995. gada 15. oktobrī stadionā tika nogalināta toreizējā Doneckas autoritāte Akhats Hafizovičs Bragins. Pēc tam stadionā uz laiku tika izveidots radio tirgus.

foto: Soctīkli
Kopumā "Šahtar" stadions var uzņemt 31 718 cilvēkus.

Taču jau 2000. gadā tas tika rekonstruēts. Kopumā stadions var uzņemt 31 718 cilvēkus.

Līdz 2004. gadam "Šahtar" stadions bija futbola kluba Doneckas "Šahtar" mājas arēna. Kad tas pārcēlās uz "Oļimpiskij" stadionu, tur spēlēja "Šahtar-2", "Šahtar-3", Šahtar jauniešu un U-19 komandas.

Kā stadions izskatās tagad?

Pēc Doneckas okupācijas 2014. gadā stadions ir tukšs un sabrucis. Tribīnēs aug koki, un dažas stadiona daļas tika vienkārši salauztas.

Šobrīd tur vairs neviens nespēlē.

foto: Soctīkli
Pēc okupantu ierašanās un Doneckas okupācijas stadions nīkuļo un ir pamests.

"Tas, kas palicis pāri no leģendārā Doneckas "Šahtar" stadiona. Šeit FC "Šahtar" debitēja Čempionu līgā, bija daudz uzvaru un emociju, un pirmo reizi redzēju lielu futbolu. Protams, tagad šī ir okupācijas vizītkarte. Sabrukums un pagrimums," - raksta Oļegs Barkovs.