Citi sporta veidi
2024. gada 3. janvāris, 19:25

Savainotais Džokovičs zaudē, un Serbija piekāpjas Austrālijai "United Cup" turnīra ceturtdaļfinālā

Jauns.lv/LETA

Serbs Novaks Džokovičs trešdien Austrālijā, spēlējot ar plaukstas locītavas savainojumu, piedzīvoja zaudējumu "United Cup" turnīra ceturtdaļfināla mačā ar mājinieku Aleksu de Minoru. Pasaules ranga līderis Džokovičs piekāpās de Minoram (ATP 12.) ar 4-6, 4-6.

Džokovičs vairākas reizes laukumā masēja dienu pirms mača ar Austrāliju treniņā savainoto labās rokas plaukstas locītavu.

Pasaules ranga līderis Džokovičs pieļāva 31 nepiespiestu kļūdu, un viņa 43 spēļu uzvaru sērija Austrālijā tika pārtraukta pēc 93 mača minūtēm.

"Es nespēlēju, kā varu, bet mans pretinieks spēlēja ļoti labi. Tas ir viss, ko varu teikt," pēc mača teica serbs.

"Domāju, ka man ir pietiekami daudz laika, lai atgūtu sportisko formu pirms Austrālijas atklātā čempionāta, un tas šobrīd ir vissvarīgākais," teica "Australian Open" 10 reizes uzvarējušais Džokovičs, piebilstot, ka viņš rēķinājās ar to, ka sezonas pirmajā nedēļā nebūs vislabākajā fiziskajā, emocionālajā un psiholoģiskajā formā.

Uzvaru Austrālijai mačā panāca Ajla Tomļjanoviča (WTA 292.), kura ar 6-1, 6-1 sagrāva serbieti Nataliju Stevanoviču (WTA 184.), kura bija nomainījusi spēkus zaudējušo Olgu Daniloviču (WTA 121.), kura kopā ar Džokoviču bija piedalījusies iepriekšējās spēlēs.

Jauktajā dubultspēlē, kas vairs neko neizšķīra, Storma Hantere un Metjū Ebdens panāca 3-0, uzvarot Dejanu Radanoviču un Nikolu Čačiču ar 6-3, 6-3.

Pusfinālā iekļuva arī Polija, kas ar 3-0 pārspēja Ķīnu.

Vispirms Huberts Hurkačs (ATP 9.) ar 6-3, 6-4 pieveica Džidžeņu Džanu (ATP 58.), bet pasaules ranga līdere Iga Švjonteka ar 6-2, 6-3 pārspēja Dženu Cjiņveņu (WTA 14.).

Arī dubultspēlē ar 6-3, 5-7, 10:7 pārāks bija Polijas pāris Katažina Pitera/Jans Zeliņskis, pieveicot Sjaodi Jou un Fadzjinu Suņu.

Austrālija pusfinālā tiksies ar mača Grieķija - Vācija uzvarētāju, abām komandām par vietu pusfinālā spēkojoties piektdien, bet Polija tiksies ar ceturtdien paredzētā mača Francija - Norvēģija uzvarētājiem.

Pusfināli noritēs sestdien, bet fināls - dienu vēlāk.