foto: Mateusz Birecki/NurPhoto/Shutterstock/ Vida Press
Mejerim un Blumbergam panākumi ULEB Eirokausā; Laksas "Fenerbahce" negaidīts zaudējums Eirolīgā
Mareks Mejeris.
Hokejs
2023. gada 13. decembris, 00:16

Mejerim un Blumbergam panākumi ULEB Eirokausā; Laksas "Fenerbahce" negaidīts zaudējums Eirolīgā

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Mareks Mejeris otrdien ULEB Eirokausa mačā tika pie astoņiem punktiem un palīdzēja Klužas-Napokas "U-Banca Transilvania" tikt pie uzvaras, kamēr citā spēlē panākumu svinēja Roberta Blumberga pārstāvētā Saloniku "Aris"

"U-Banca Transilvania" savā laukumā ar rezultātu 80:76 (20:13, 23:19, 14:21, 23:23) uzvarēja Oskara Hleboviska pārstāvēto Vroclavas "Šlask".

Mejeris uzvarētāju rindās spēlēja 18 minūtes un 49 sekundes, kuru laikā realizēja četrus no pieciem divu punktu metieniem, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, vienu reizi rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra vienu pretinieku piespēli, bloķēja vienu metienu, izprovocēja vienu sodu un sakrāja efektivitātes koeficientu 12.

Vroclavas komandā Hlebovickis laukumā bija divas minūtes un 58 sekundes un atzīmējās statistikā ar vienu neprecīzu tālmetienu, vienu kļūdu, vienu piezīmi un efektivitātes koeficientu -3.

Mājinieku rindās rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Andrija Stipanovičs, kamēr viesus no zaudējuma neglāba Dušana Miletiča 16 gūtie punkti un astoņas atlēkušās bumbas.

Savukārt Blumberga pārstāvētā "Aris" mājās ar 69:60 (18:16, 17:8, 12:20, 22:16) pārspēja Panevēžas "Lietkabelis".

Blumbergs spēlēja 18 minūtes un 45 sekundes un, realizējot vienu divu punktu metienu un vienu no trijiem tālmetieniem, guva piecus punktus. Viņš arī tika pie trīs atlēkušajām bumbām, divām rezultatīvām piespēlēm, vienu pārtvertu piespēli, vienu kļūdu, divām piezīmēm un efektivitātes koeficientu seši.

Saloniku vienībā ar 18 punktiem izcēlās Ronijs Harels, kamēr viesu rindās rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Deivids Sirvidis.

Klužas-Napokas "U-Banca Transilvania" ar astoņām uzvarām 11 spēlēs ieņem trešo vietu B grupā. Desmit spēlēs četras uzvaras un septītā vieta ir Andreja Gražuļa pārstāvētajai Trento "Aquila", četras uzvaras 11 mačos un astotā vieta - "Aris", bet Vroclavas "Šlask" ar vienu uzvaru 11 cīņās ir desmitā 10 komandu konkurencē.

Šosezon ir mainīta izspēle Eirokausa izslēgšanas spēļu norisē. "Play-off" sasniegs katras apakšgrupas sešas labākās komandas, pirmās un otrās vietas ieguvējām uzreiz nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā, bet pārējās vienības vispirms aizvadīs astotdaļfināla mačus. Astotdaļfināla un ceturtdaļfināla pāros tiks aizvadīta tikai viena spēle, bet pusfināla un fināla sērijas tiks aizvadītas līdz trim vienas komandas uzvarām.

Pagājušajā sezonā par Eirokausa ieguvēju kļuva Spānijas komanda "Gran Canaria", kas finansiālu apsvērumu dēļ izvēlējās nespēlēt Eirolīgā.

Tikmēr Kitija Laksa FIBA Eirolīgas spēlē guva trīs punktus, kamēr viņas pārstāvētā Stambulas "Fenerbahce" piedzīvoja pirmo zaudējumu šosezon.

Stambulas komanda izbraukumā ar 81:89 (25:21, 20:24, 21:22, 15:22) negaidīti piekāpās Vilerbānas ASVEL basketbolistēm.

Laksa spēlēja 11 minūtes un 53 sekundes, kuru laikā grozā meta vienu no diviem tālmetieniem, nopelnīja trīs piezīmes, sakrāja +/- rādītāju -2 un noslēdza maču ar efektivitātes koeficientu viens.

Starp viešņām rezultatīvākā ar 24 punktiem un 15 atlēkušajām bumbām bija Nataša Hovarda, kamēr mājinieču rindās ar 19 punktiem izcēlās Gabija Viljamsa un Aleksija Čerija.

A grupā Stambulas "Fenerbahce" ir uzvarējusi astoņos no deviņiem aizvadītajiem mačiem un ir grupas līdere, bet Aleksas Gulbes pārstāvētā Saragosas "Casademont" ar sešiem panākumiem astoņās spēlēs atrodas trešajā vietā, kamēr ASVEL basketbolistēm šī bija vien otrā uzvara deviņos mačos.

Eirolīgā startē 16 komandas, kuras sadalītas A un B grupās pa astoņām katrā. Katras grupas četras labākās komandas kvalificējas izslēgšanas spēlēm.

Iepriekšējā sezonā par Eirolīgas čempionēm kļuva Stambulas "Fenerbahce" basketbolistes.

Savukārt Anžejs Pasečņiks Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē izcēlās ar 12 punktiem, taču tas neglāba viņa pārstāvēto "Palencia" no zaudējuma pret ULEB Eirolīgā spēlējošo Vitorijas "Baskonia"

"Palencia" izbraukumā ar rezultātu 82:94 (20:14, 23:23, 25:25, 14:32) piekāpās "Baskonia".

Pasečņiks laukumā bija 16 minūtes un 23 sekundes, kuru laikā realizēja piecus no septiņiem divu punktu metieniem un divus no trijiem soda metieniem. Viņa kontā arī trīs atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, trīs kļūdas, viena pārtverta piespēle, četras piezīmes un pieci izprovocēti sodi, noslēdzot maču ar +/- rādītāju +4 un efektivitātes koeficientu 12.

Starp visiem rezultatīvākais ar 16 gūtajiem punktiem bija Janiks Franke, kamēr mājinieku rindās Čima Moneke izcēlās ar 29 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām.

Rodiona un Artūra Kurucu pārstāvētā Mursijas UCAM ar astoņām uzvarām 13 spēlēs ir piektā, Mārča Šteinberga pārstāvētā Manrezas "Baxi" ar septiņiem panākumiem ieņem septīto vietu, bet "Palencia", ar bilanci 1-13 ir pēdējā 18 vienību čempionātā.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva "Barcelona", kas finālsērijā ar 3-0 uzvarēja Madrides "Real".