foto: LETA
Latvijas biatlonistiem 14. vieta Pasaules kausa stafetē; Bleidelei 20. vieta junioru Pasaules kausa individuālajā distancē
Latvijas biatloniste Elza Bleidele.
Citi sporta veidi
2023. gada 10. decembris, 18:23

Latvijas biatlonistiem 14. vieta Pasaules kausa stafetē; Bleidelei 20. vieta junioru Pasaules kausa individuālajā distancē

Jauns.lv/LETA

Latvijas biatlonisti Aleksandrs Patrijuks, Renārs Birkentāls, Andrejs Rastorgujevs un Edgars Mise svētdien Austrijā izcīnīja 14. vietu Pasaules kausa otrā posma 4x7,5 kilometru stafetē.

Pārliecinošu uzvaru izcīnīja Norvēģijas kvartets, kura sastāvā bija Sturla Holms Lēgreids, Tarjeijs Bē, Juhanness Tingnēss Bē un Vetle Šostads Kristiansens. Norvēģi šāva precīzi ar piecām papildu patronām, finišējot vienā stundā 15 minūtēs un 38,5 sekundēs.

Otrās vietas ieguvēji francūži, kuriem bija par vienu rezerves patronu vairāk, finišēja 28,7 sekundes vēlāk, bet 66,9 sekundes atpalika vācieši, kuri mēroja vienu soda apli un pielietoja deviņas rezerves patronas. Pirmajā sešiniekā iekļuva arī Itālija, Ukraina un Zviedrija.

Pirmais trijnieks bija tāds pats, kā sezonas pirmajā posmā Esterzundā. 

Norvēģija vadību ieguva ceļā uz trešo stafetes maiņu, kad Tarjeijs Bē sadzēsa 12 sekunžu deficītu pret Emiljēnu Žakelēnu un stafeti nodeva jau 6,3 sekundes priekšā francūžiem.

Latvijas komanda iztika bez soda apļiem, ņemot talkā 12 papildu patronas. Norvēģiem latvieši zaudēja piecas minūtes un 50 sekundes. No 20 startējušajām komandām piecas tika apdzītas par apli.

Patrijuks šaušanā visu mērķu aizvēršanai kopā izmantoja trīs rezerves patronas, pēc pirmās ugunslīnijas viņš bija 14., bet pēc otrās ieņēma 15. pozīciju. Stafeti viņš Birkentālam nodeva 17. pozīcijā 100 sekundes aiz līderiem francūžiem.

Līdz savai pirmajai šaušanai Birkentāls vienu pozīciju atguva un aizvēra visus mērķus ar vienas papildu patronas palīdzību. Trasē latvietis atgriezās stabilā 14. vietā un arī šaušanā stāvus paņēma vienu rezerves patronu, sacensības turpinot tajā pašā pozīcijā.

Rastorgujevs stafeti pārņēma nepilnas 15 sekundes aiz 13. pozīcijā esošajiem igauņiem, bet līdz šaušanai guļus viņš jau bija priekšā ziemeļu kaimiņiem. Perfekta šaušana alūksnietim ļāva nostiprināties 13. vietā, bet stāvus vajadzēja ņemt talkā visas trīs patronas, taču savu pozīciju viņš nemainīja.

Mise stafeti saņēma ar 20 sekunžu starpību starp 12. un 14. pozīciju. Izmantojot viss trīs rezerves patronas, šaušanā guļus izdevās iztikt bez soda apļiem, taču trasē viņš atgriezās 14. vietā 14 sekundes aiz slovēņiem. Pēc lietuvieša neveiksmes Mise pakāpās uz 13. vietu un šo pašu pozīciju ieņēma arī pēc pēdējās šaušanas, kurā pielietoja vienu papildu patronu. Finišā gan nācās par septiņām sekundes desmitdaļām piekāpties bulgāriem.
 

Tikmēr dāmu konkurencē 4x6 kilometru stafetē triumfēja Norvēģijas biatlonistes Jūni Arnekleiva, Mārita Skogana, Karulīne Ofigstada Knotena un Ingrīda Lanmarka Tandrevolla.

Norvēģietes aizvēra visus mērķus ar sešu papildu patronu palīdzību, finišējot vienā stundā septiņās minūtēs un 39 sekundēs. Zviedrietes pielietoja par četrām rezerves patronām vairāk un finišā zaudēja 31,6 sekundes, bet pusminūti vēlāk finišēja Francija, kas veica vienu soda apli un izmantoja astoņas papildu patronas.

13 sekundes pirmajam trijniekam zaudēja Itālija, kas daļu no stafetes bija līdere, pirmajā sešiniekā finišējot arī Vācijai un Austrijai.

Norvēģijas komandas uzvarai pamatus ielika Knotena trešajā posmā, kad no otrās šaušanas ceļā uz stafetes maiņu iekrāja 21 sekundes pārsvaru pār vicelīderēm itālietēm.

Norvēģija uzvarēja arī sezonas pirmajā stafetē, kurā atšķirībā no šodienas mačiem, Skoganas vietā startēja Marte Krokstada Jūhansena.

Latvijas biatlonistes šajā posmā stafetē nestartēja.

Nākamais Pasaules kausa posms nākamnedēļ norisināsies Lencerheides trasē Šveicē.

Šosezon Pasaules kausa seriālā ir deviņi posmi, kristāla globusus dalot marta vidū Kanādas trasē Kenmorā. Pasaules čempionāts no 7. līdz 18. februārim notiks Nove Mesto, bet Eiropas meistarsacīkstes no 21. līdz 28. janvārim - Slovākijas trasē Osrblī.

Tikmēr Latvijas biatloniste Elza Bleidele Pokļukā izcīnīja 20. vietu junioru Pasaules kausa 12,5 kilometru individuālajā distancē.

2005. gadā dzimusī Bleidele, startējot junioru grupā, kurā var piedalīties ne vecākas par 2002. gadu dzimušām sportistēm, pieļāva divas kļūdas pirmajā šaušanā stāvus. Uzvarētājai Fanijai Bertrānai no Francijas latviete zaudēja četras minūtes un 44,4 sekundes.

Savukārt Bleideles vienaudze Estere Volfa pieļāva piecas kļūdas šaušanā guļus un ar vairāk nekā deviņu minūšu atpalicību bija 53. vietā 108 sportistu konkurencē.

Junioriem 15 kilometru individuālajā distancē Matīss Meirāns ar četrām kļūdām šaušanā bija 49., Erasts Bobrovs ar trīs soda minūtēm un Daniels Kodaļevs ar piecām bija 79. un 81., bet Kristiāns Kārlsbergs kļūdījās septiņas reizes un bija 98. no 142 sportistiem. Uzvarēja itālis Nikolo Betempss, bet otro vietu izcīnīja igaunis Ramsess Tīslars.

Sestdien 7,5 kilometru sprintā Bleidele ar diviem soda apļiem bija 30., bet Volfa ar vienu kļūdu ierindojās 40. pozīcijā. Junioriem desmit kilometru sprintā Meirāns mēroja divus soda apļus un bija 48., Kodaļevs ar trīs kļūdām bija 76., Bobrovam bija četri soda apļi un 99. vieta, bet Kārlsbergs neaizvēra sešus mērķus un ierindojās 102. pozīcijā.