foto: LETA
Ābolam četras rezultatīvas piespēles uzvarētā Zviedrijas čempionāta spēlē
Latvijas hokejists Rodrigo Ābols.
Hokejs
2023. gada 30. novembris, 23:27

Ābolam četras rezultatīvas piespēles uzvarētā Zviedrijas čempionāta spēlē

Jauns.lv/LETA

Latvijas uzbrucējs Rodrigo Ābols ceturtdien atzīmējās ar četrām rezultatīvām piespēlēm Zviedrijas hokeja līgas (SHL) spēlē un sekmēja Engelholmas "Rogle" komandas uzvaru.

"Rogle" mājās ar rezultātu 5:4 (1:3, 1:1, 2:1, 1:0) papildlaikā pārspēja Gēteborgas "Frolunda".

Otrā perioda trešajā minūtē, latvietim cīnoties vārtu priekšā, Tomā Greguārs vairākumā panāca 2:3, bet trešā perioda vidū latvietis piedalījās uzbrukumā, kurā "Rogle" vēlreiz samazināja pretinieku pārsvaru - 3:4. Tāpat Ābols 80 sekundes pirms pamatlaika beigām atrada brīvo Greguāru, kurš ar netraucētu metienu panāca 4:4, kā arī asistēja Edamam Tambelini uzvaras vārtos papildlaika ceturtajā minūtē.

Latvijas hokejists šajā cīņā uz ledus bija 21 minūti un 56 sekundes, trīsreiz meta pa vārtiem, pielietoja četrus spēka paņēmienus, uzvarēja 14 no 21 iemetiena un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +2. Šosezon Ābols 22 spēlēs guvis 11 vārtus un atdevis astoņas rezultatīvas piespēles.

Savukārt aizsarga Kristiāna Rubīna pārstāvētā Ērnšeldsvīkas "MoDo" viesos ar 0:4 (0:2, 0:1, 0:1) zaudēja "Linkoping" hokejistiem. Rubīns 18 minūtēs četrreiz meta pa vārtiem un cīņu pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

"Sauso" zaudējumu piedzīvoja arī uzbrucēja Mārtiņa Dzierkala pārstāvētā Šellefteo AIK, kas bez latvieša pieteikumā izbraukumā ar 0:2 (0:0, 0:0, 0:2) piekāpās "Lulea" hokejistiem.

Dzierkala komanda ar 35 punktiem 22 spēlēs turnīra tabulā ieņem septīto vietu, Ābola klubs ar 32 punktiem ir desmitais, bet Rubīna vienība ar 30 punktiem ir 12., apsteidzot divas konkurentes. 

Pagājušajā sezonā par čempioni kļuva Vekšes "Lakers", kas finālsērijā ar 4-1 uzvarēja Šellefteo AIK.

Tikmēr Ralfs Freibergs guva savus pirmos vārtus Čehijas hokeja ekstralīgas sezonā un sekmēja Hradeckrālovas "Mountfield" komandas uzvaru mājās ar rezultātu 2:1 (1:1, 1:0, 0:0) pār Prāgas "Sparta" vienību.

Freibergs otrā perioda piektajā minūtē uzbrukuma zonas vidū paklupa uz ledus, tomēr piecēlās kājās un pēc ripas saņemšanas raidīja to mērķī, panākot 2:1 - rezultātu, ar kādu vēlāk noslēdzās spēle. Latviešu aizsargs šajā cīņā uz ledus bija 18 minūtes un 37 sekundes, divreiz meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Iepriekšējās 23 šīs sezonas spēlēs Freibergs atzīmējās ar trīs rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr uzbrucēja Roberta Bukarta pārstāvētā Vītkovices "Ridera" viesos ar rezultātu 1:2 (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā zaudēja Pardubices "Dynamo". Bukarts spēlēja 18 minūtes un 13 sekundes, trīsreiz meta pa vārtiem, bloķēja trīs raidījumus, tika pie neitrāla lietderības koeficienta un nerealizēja pēcspēles metienu.

Uzbrucēja Eduarda Tralmaka pārstāvētā Kladno "Rytīrži", kā arī aizsargu Kristapa Zīles un Jāņa Jaka pārstāvētā Litvīnovas "Verva" ceturtdien nespēlēja.

Litvīnovas komanda ar 42 punktiem 23 spēlēs ir ceturtā, Hradeckrālovas vienība ar 40 punktiem 24 cīņās ir piektā, bet Vītkovices un Kladno klubi sakrājuši pa 19 punktiem 22 un 21 spēlē, ieņemot attiecīgi 12. un 13.v ietu 14 komandu čempionātā.