foto: ZUMAPRESS.com
Kovačičs nevarēs palīdzēt Horvātijai spēlē pret Latviju
Mateo Kovačičs.
Futbols
2023. gada 13. novembris, 23:49

Kovačičs nevarēs palīdzēt Horvātijai spēlē pret Latviju

Jauns.lv/LETA

Horvātijas vīriešu futbola izlases galvenā trenera Zlatko Daliča pirmdien nosauktajā izlases kandidātu sarakstā cīņai 2024.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas spēlē ar Latviju nevarēs palīdzēt savainotais Mančestras "City" pussargs Mateo Kovačičs.

Daličs pirmdien nosauca 21 izlases kandidātu mačam ar Latviju 18.novembrī "Skonto" stadionā Rīgā.

"Zagrebas "Dinamo" uzbrucējs Bruno Petkovičs atgriežas klubā, jo nav pilnībā sadziedējis savainojumu. Arī Kovačičs vakarnakt sajuta sāpes muskulī, tāpēc šodien viņš izlasē neieradīsies. Viņš paliek Mančestrā, lai veiktu pārbaudes," sacīja Daličs.

18.novembra cīņa Latvijas izlasei būs pēdējā Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklā, bet 21.novembrī latvieši Varšavā pārbaudes spēlē tiksies ar Poliju.

Atlases ciklu Latvija sāka ar 0:1 zaudējumu viesos Velsai, savā laukumā ar 2:3 tika zaudēts Turcijas izlasei un viesos ar 1:2 nācās piekāpties Armēnijai. Septembrī Latvija savā laukumā ar 0:2 zaudēja Velsai un izbraukumā ar 0:5 piedzīvoja sagrāvi mačā ar Horvātiju, bet oktobrī latvieši mājās ar 2:0 pārspēja Armēniju, tiekot pie pirmajiem punktiem, un viesos ar 0:4 piekāpās turkiem.

D grupā līdere ar 16 punktiem septiņās spēlēs ir Turcija, Horvātija ar desmit punktiem sešos mačos ir trešā, bet Latvija ar trim punktiem septiņos mačos piecu komandu konkurencē ierindojas pēdējā vietā.

Finālturnīrā iekļūst desmit grupu pirmo divu vietu ieguvējas, bet vēl trīs finālturnīra dalībnieki 2024.gada martā tiks noskaidroti Nāciju līgas A, B un C līgu "play-off" spēlēs.

Eiropas čempionāts no 2024.gada 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

Horvātijas izlases kandidātu saraksts:

vārtsargi - Dominiks Livakovičs (Stambulas "Fenerbahce", Turcija), Ivica Ivušičs ("Pafos", Kipra), Nediļko Labrovičs ("Rijeka");

aizsargi - Domagojs Vida (Atēnu AEK, Grieķija), Josips Juranovičs (Berlīnes "Union", Vācija), Joško Gvardiols (Mančestras "City", Anglija), Josips Šutalo, Borna Sosa (abi - Amsterdamas "Ajax", Nīderlande), Josips Stanišičs (Leverkūzenes "Bayer", Vācija), Martins Erličs ("Sassuolo", Itālija), Marins Pongračičs ("Lecce", Itālija):

pussargi - Luka Modričs (Madrides "Real", Spānija), Marcelo Brozovičs ("Al Nassr", Saūda Arābija), Mario Pašaličs (Bergāmo "Atalanta", Itālija), Lovro Majers ("Wolfsburg", Vācija), Luka Ivanušecs (Roterdamas "Feyenoord", Nīderlande), Luka Sučičs (Zalcburgas "Red Bull", Austrija), Nikola Moro ("Bologna", Itālija);

uzbrucēji - Andrejs Kramaričs ("Hoffenheim", Vācija), Marko Pjaca ("Rijeka"), Ante Budimirs (Pamplonas "Osasuna", Spānija).