Citi sporta veidi
2023. gada 28. oktobris, 02:30

Sīvā cīņā Anglija nopelna regbija Pasaules kausa bronzas medaļas

Jauns.lv/LETA

Anglijas regbija izlase piektdien Sendenī Pasaules kausa mačā par trešo vietu ar 26:23 (16:10) uzvarēja Argentīnu, pie 2003. gada čempionu titula un trīskārtējo finālistu (1991., 2007. un 2019.gadā) sudraba godalgām pirmo reizi pievienojot bronzas medaļas.

Anglijas izlase ātri ieguva vadību un pirmo puslaiku uzvarēja ar 16:10. Otrā puslaika pirmajās minūtē Santjago Karrerass veica piezemējumu un pēc tam Emiljano Bofelli ar realizāciju izvirzīja vadībā argentīniešus (17:16).

Tiesa, nākamajās pāris minūtēs ar to pašu atbildēja angļi Teo Dens un Ouens Farels, atjaunodami sešu punktu pārsvaru. Bofelli ar soda sitienu pretinieku pārsvaru samazināja uz pusi, taču 15 minūtes pirms spēles beigām Ferels tādā pašā veidā panāca 26:20. 

Trīs minūtes vēlāk Nikolass Sančess ar precīzu soda sitienu vēlreiz panāca -3, taču 75.minūtē viņš neizmantoja teicamu iespēju izlīdzināt rezultātu, kļūdoties soda sitiena izpildē.

Par mača labāko spēlētāju tika atzīts Sems Anderhils.

Angļiem komandas kapteinis Farels izmantoja abas realizācijas un izpildīja četrus precīzus soda sitienus. Bofelli bija divas realizācijas un divi nekļūdīgi soda sitieni.

Abas komandas tikās arī apakšgrupā, kurā pārāki ar 27:10 bija angļi, kaut gan praktiski visu spēli aizvadīja mazākumā.

Anglija tikai vienreiz (1995.g.) spēlējusi par trešo vietu, piekāpjoties Francijai (9:19), toties Argentīna 2007. gadā eleganti sakāva mājinieci Franciju (34:10), turklāt viņus pieveica arī atklāšanas spēlē (17:12), bet 2015. gadā atzina Dienvidāfrikas pārākumu (13:24).

Čempioni tiks noskaidroti sestdien Jaunzēlandes un Dienvidāfrikas Republikas izlašu duelī.

Pasaules kausa izcīņa vairāk nekā pusotra mēneša garumā norisinās deviņās Francijas pilsētās, 20 valstsvienībām cīnoties par prestižo trofeju. Pirmajā posmā četrās apakšgrupās izlases aizvadīja viena apļa turnīru, divām labākajām grupas komandām iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Francija pasaules meistarsacīkstes uzņem trešo reizi un otro reizi - kā vienīgā rīkotāja. No deviņiem aizvadītajiem turnīriem pa trim reizēm čempionu kausu, kas nosaukts Viljama Veba Elisa vārdā, virs galvas ir cēluši Jaunzēlandes un Dienvidāfrikas Republikas regbisti, divi tituli ir Austrālijai, bet viens - Anglijai.

Pirms četriem gadiem Japānā notikušajā Pasaules kausā uzvarēja DĀR, kas finālā ar rezultātu 32:12 guva virsroku pār Angliju.