foto: Edijs Pālens/LETA
Latvijas izlases ģenerālmenedžeris: nav mums simtiem hokejistu, kuri atbilst pasaules čempionāta līmenim
Latvijas hokeja izlases ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis.
Hokejs
2023. gada 26. oktobris, 13:16

Latvijas izlases ģenerālmenedžeris: nav mums simtiem hokejistu, kuri atbilst pasaules čempionāta līmenim

Jauns.lv/LETA

Latvijas hokeja izlases ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis pirms novembrī gaidāmajām pārbaudes spēlēm pret Francijas valstsvienību atklājis, ka uz izlasi tiks aicināti gan mazāk redzēti, gan jau pieredzējuši hokejisti.

"Mūsu primārais mērķis šajos IIHF pārtraukumus ir izvērtēt hokejistus, kuri ikdienā nav bijuši un redzēti valstsvienības rindās pasaules čempionātos. Tas mums palīdzēs saprast, kuri no šiem hokejistiem ir spēruši soli tuvāk izlases kodolam," Latvijas Hokeja federācijas (LHF) mājaslapā citēts Kalvītis. "Protams, nevajadzētu arī aizmirst par mūsu pamatsastāva hokejistiem. Tāpēc novembrī Latvijā būs arī pārstāvji no "bronzas izlases" - Oskars Batņa, Mārtiņš Dzierkals, Kristaps Zīle, Kristiāns Rubīns, Roberts Mamčics un Ivars Punnenovs."

Kā norādīja Kalvītis un iepriekš atzina arī izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš, lielāka loma varētu tikt uzticēta Oskaram Batņam, kurš teicami iesācis jauno sezonu Mikeli "Jukurit" rindās Somijas čempionātā.

Tikmēr Rubīna, Zīles un Mamčica dalība šajā starptautiskajā logā ir domāta, lai viņi varētu uzņemties līderu lomu un rādīt piemēru jaunākajiem aizsargiem, kas būs šajā sasaukumā.

"Novembris ir posms, kad mēs atļaujamies pārbaudīt lielāku skaitu jauno spēlētāju. Savukārt, decembrī mēs cenšamies iespēlēt optimālāku sastāvu pasaules čempionātam no Eiropā spēlējošajiem hokejistiem," atklāja Kalvītis. "Jau pērnā sezona ieviesa lielu skaidrību par katra Eiropas spēlētāja varēšanu un spējām. Būsim godīgi - nav mums vairāku simtu hokejistu, kuri atbilst pasaules čempionāta (PČ) līmenim."

Harija Vītoliņa vadītā komanda ar Francijas izlasi "Daugavas" ledus hallē Rīgā spēkosies 9. un 10.novembrī. Abi mači sāksies plkst.19.

Sākotnēji novembrī Latvijā bija paredzēts Četru nāciju pārbaudes turnīrs. Tehnisku iemeslu dēļ Latvijā nevarēja ierasties Norvēģija un Dānija, un tika nolemts turnīru atcelt, taču aizvadīt divas pārbaudes spēles ar Franciju.

Francijas izlase būs Latvijas valstsvienības pretiniece arī nākamā gada pasaules čempionātā, kurš norisināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā.

"Tā būs mūsu tiešā konkurente arī čempionātā un, iespējams, arī olimpiskajā kvalifikācijā. Tas nozīmē, ka francūžiem ir jāierāda vieta jau šajā novembrī - pirmajos izlases mačos šajā sezonā," par pirmajiem pretiniekiem izteicās Kalvītis. "Ir svarīgi, lai hokejisti saprot, ko treneri no viņiem vēlas un izpilda taktisko plānu. Spēlētājiem jau novembrī būs jāparāda savas labākās kvalitātes, lai viņi tiktu izsaukti uz izlases nometni pavasarī."

Kalvītis arī atklāja, ka decembrī Latvijas izlase startēs "Kaufland" kausā Slovākijā, kur mājiniekiem un latviešiem piedalīsies arī Norvēģija, bet aprīlī jau gatavojoties pasaules čempionātam tiks aizvadītas astoņas pārbaudes spēles.

Plānots, ka pēdējā sagatavošanās posmā pasaules čempionātam Latvijas izlase savā laukumā aizvadīs divus mačus pret Austrijas komandu, vienu pret Somiju, ar kuru par draudzības spēlēm ir vienošanās uz diviem gadiem, pēc tam būs pārbaudes spēles Šveicē, savukārt gatavošanās čempionātam tiks noslēgta savu skatītāju priekšā pret norvēģiem.

2024.gada čempionāts Prāgā un Ostravā norisināsies no 10. līdz 26.maijam.