foto: BK "Prometey"
"Prometey" basketbolisti Rīgā piedzīvo neveiksmi Eirokausa spēlē
Šoreiz neveiksme.
Basketbols
2023. gada 18. oktobris, 21:08

"Prometey" basketbolisti Rīgā piedzīvo neveiksmi Eirokausa spēlē

Jauns.lv/LETA

Rīgā bāzētā Ukrainas basketbola komanda Slobožanskas "Prometey" trešdien "Arēnā Rīga" ULEB Eirokausa trešās kārtas spēlē piedzīvoja neveiksmi.

A grupas mačā "Prometey" ar rezultātu 87:99 (30:19, 15:29, 20:25, 22:26) atzina Londonas "Lions" pārākumu.

Mājinieku rindās Markuss Kīns tika pie 18 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm, Keilebs Agada sakrāja 15 punktus un piecas atlēkušās bumbas, bet Tajs Odiase izcēlās ar 13 punktiem un astoņām bumbām zem groziem.

Londonas komandas panākumu sekmēja Metjū Morgans, kurš guva 21 punktu, Donte Greiams guva 17 punktus un sakrāja 11 atlēkušās bumbas, kamēr vēl 17 punktus pievienoja Sems Dekers.

Sezonu Ukrainas vienība Rīgā sāka ar 97:77 uzvaru pār Vācijas vienību Hamburgas "Towers", bet otrajā cīņā viesos ar 70:92 tika zaudēts Stambulas "Bešiktaš". Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) "Prometey" cīnās bez zaudējumiem, izcīnot trīs uzvaras ar vismaz 15 punktu pārsvaru.

Pagājušajā sezonā "Prometey" triumfēja LIBL, bet Eirokausā izcīnīja 11 uzvaras pēc kārtas un sasniedza pusfinālu, kur savā laukumā ar 74:76 piekāpās Ankaras "Turk Telekom".

Otrdien B grupas spēlēs "U-Banca Transilvania", spēlējot bez Mareka Mejera pieteikumā, viesos ar 88:92 piekāpās Francijas "Bourg-en-Bresse", bet Roberta Štelmahera vadītais Panevēžas "Lietkabelis" izbraukumā ar 74:99 atzina Vācijas vienības Ulmas "ratiopharm" pārākumu.

Vēl trešdien Roberta Blumberga pārstāvētā Grieķijas vienība Saloniku "Aris" savā laukumā tiksies ar Ankaras "Turk Telekom", Andreja Gražuļa Trento "Dolomiti Energia" mājās spēlēs ar "Gran Canaria" no Spānijas, bet savainotā aizsarga Artūra Žagara pārstāvētā Viļņas "Wolves" izbraukumā tiksies ar "Joventut".

Šosezon ir mainīta izspēle Eirokausa izslēgšanas spēļu norisē. "Play-off" sasniegs katras apakšgrupas sešas labākās komandas, pirmās un otrās vietas ieguvējām uzreiz nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā, bet pārējās vienības vispirms aizvadīs astotdaļfināla mačus. Astotdaļfināla un ceturtdaļfināla pāros tiks aizvadīta tikai viena spēle, bet pusfināla un fināla sērijas tiks aizvadītas līdz trim vienas komandas uzvarām.

Pagājušajā sezonā par Eirokausa ieguvēju kļuva Spānijas komanda "Gran Canaria", kas finansiālu apsvērumu dēļ izvēlējās nespēlēt Eirolīgā.