foto: ZUMAPRESS.com
Šmits rezultatīvākais zaudējumā pret "Real"; neveiksmes arī Mejera un Štelmahera komandām
Rolands Šmits cīņā ar kaboverdiešu milzi Valteru Tavarešu.
Basketbols
2023. gada 18. oktobris, 11:03

Šmits rezultatīvākais zaudējumā pret "Real"; neveiksmes arī Mejera un Štelmahera komandām

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Rolands Šmits otrdien Madridē guva 12 punktus un bija rezultatīvākais savā komandā Kauņas "Žalgiris" zaudējumā ULEB Eirolīgas trešās kārtas spēlē ar "Real".

"Žalgiris" basketbolisti izbraukumā piekāpās ar 79:93 (19:25, 24:28, 19:19, 17:21).

Līdzīgā cīņā pirmajā ceturtdaļā mājinieki tikai beigās pēc Fakundo Kampaco tālmetiena panāca 25:16 pārsvaru.

Otrajā un trešajā ceturtdaļā visu laiku vadībā bija mājinieki, 16. minūtē pēc Vensāna Puarjē soda metiena panākot pārsvaru ar 44:30.

Trešajā ceturtdaļā viesiem izdevās pietuvoties līdz 52:55, taču pēdējās desmit minūtēs noteicēji laukumā bija mājinieki.

Šmits, kurš maču sāka starta pieciniekā, spēlēja 24 minūtes un 16 sekundes, kuru laikā realizēja četrus no sešiem divpunktu metieniem, vienu no trim tālmetieniem un vienīgo soda metienu. Valmierietis arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, vienreiz pārķēra bumbu, divreiz kļūdījās, vienreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja četras piezīmes un iekrāja efektivitātes koeficientu 14.

Šmits bija komandas rezultatīvākais spēlētājs, bet pa 11 punktiem guva Breidijs Meneks un Nazs Mitrū-Longs. Pa desmit punktiem guva Luks Lekavičs un Dovids Ģedraitis.

Mājiniekiem 19 punktus guva Gabriels Deks, pa 18 punktiem - Kampaco, kura kontā arī deviņas rezultatīvas piespēles, un Puarjē, kurš sakrāja septiņas atlēkušās bumbas.

Latvijas izlases galvenā trenera Lukas Banki vadītā Boloņas "Virtus" trešdien mājās aizvadīs spēli ar Berlīnes "Alba".

"Žalgiris" ar divām uzvarām trijās spēlēs ieņem septīto vietu, bet "Virtus" ar vienu panākumu divās spēlēs ir astotā.

ULEB Eirolīgā 18 komandas aizvada divu apļu turnīru, labākajām sešām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējas cīnīsies "play-in" kārtā. Finālčetrinieka turnīrs šosezon norisināsies Berlīnē.

Iepriekšējā sezonā 11. reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Madrides "Real" basketbolisti, kuri finālspēlē Kauņā ar rezultātu 79:78 uzvarēja Pirejas "Olympiakos".

Savukārt Mareka Mejera pārstāvētā Rumānijas vienība Klužas-Napokas "U-Banca Transilvania" un Roberta Štelmahera vadītais Panevēžas "Lietkabelis" izbraukumā cieta zaudējumu ULEB Eirokausa trešās kārtas spēlēs.

B grupas spēlēs "U-Banca Transilvania", spēlējot bez Mejera pieteikumā, viesos ar 88:92 (22:31, 16:24, 18:11, 32:26) piekāpās Francijas "Bourg-en-Bresse", bet "Lietkabelis" izbraukumā ar 74:99 (17:27, 25:26, 18:18, 14:28) atzina Vācijas vienības Ulmas "Ratiopharm" pārākumu.

Rumānijas vienībā 22 punktus guva Deniss Sīlijs, bet Francijas klubā ar 25 punktiem izcēlās Braiss Brauns.

"Lietkabelis" rindās 13 punktus sakrāja Ģedimins Oreliks, bet Ulmas vienībā 20 punktus guva Dakota Matiass.

Trešdien Roberta Blumberga pārstāvētā Grieķijas vienība Saloniku "Aris" savā laukumā tiksies ar Ankaras "Turk Telekom", Andreja Gražuļa Trento "Dolomiti Energia" mājās spēlēs ar "Gran Canaria" no Spānijas, savainotā aizsarga Artūra Žagara pārstāvētā Viļņas "Wolves" izbraukumā tiksies ar "Joventut", bet Rīgā bāzētā Ukrainas komanda Slobožanskas "Prometey" "Arēnā Rīga" uzņems Londonas vienību "Lions".

Šosezon ir mainīta izspēle Eirokausa izslēgšanas spēļu norisē. "Play-off" sasniegs katras apakšgrupas sešas labākās komandas, pirmās un otrās vietas ieguvējām uzreiz nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā, bet pārējās vienības vispirms aizvadīs astotdaļfināla mačus. Astotdaļfināla un ceturtdaļfināla pāros tiks aizvadīta tikai viena spēle, bet pusfināla un fināla sērijas tiks aizvadītas līdz trim vienas komandas uzvarām.

Pagājušajā sezonā par Eirokausa ieguvēju kļuva Spānijas komanda "Gran Canaria", kas finansiālu apsvērumu dēļ izvēlējās nespēlēt Eirolīgā.