foto: ekrānuzņēmums no video
Pasaules kausa varonis Artūrs Žagars guvis nopietnu savainojumu
Noprotams, ka Artūrs Žagars savainojis ceļgalu un atlabšana pēc šāda savainojuma varētu ilgt vairākus mēnešus.
Basketbols
2023. gada 14. oktobris, 20:25

Pasaules kausa varonis Artūrs Žagars guvis nopietnu savainojumu

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Artūrs Žagars sestdien Lietuvas Basketbola līgas (LKL) mačā guva 21 punktu, taču spēli nepabeidza savainojuma dēļ.

"Wolves" viesos ar rezultātu 105:108 (19:14, 26:30, 19:20, 17:20, 15:12, 9:12) otrajā papildlaikā piekāpās Roberta Štelmahera trenētajai Panevēžas "Lietkabelis".

Žagars papildlaikā caurgājiena laikā pēc sadursmes ar pretinieku aizsargu palika guļam uz zemes un saķēra ceļgalu, bet pēc tam laukumu spēja pamest tikai ar palīdzību.

Pēc mača Viļņas vienības galvenais treneris Ķēstutis Kemzūra pauda bažas par Žagara savainojumu. "Šobrīd izskatās, ka savainojums ir diezgan nopietns, un šobrīd vairāk komentārus nesniegšu. Tiks veiktas pārbaudes, un tad zināsim," piebilda treneris.

Latvijas basketbolists spēlēja 21 minūti un 52 sekundes, kuru laikā grozā meta četrus no deviņiem divu punktu metieniem, trīs tālmetienus un četrus no sešiem soda metieniem. Viņš statistikā atzīmējās arī ar vienu atlēkušo bumbu, divām rezultatīvām piespēlēm, divām kļūdām, vienu pārtvertu piespēli, vienu piezīmi, pieciem izprovocētiem sodiem, noslēdzot maču ar +/- rādītāju -4 un efektivitātes koeficientu 19.

Viļņas vienībā rezultatīvākais ar 33 punktiem bija Rašīds Suleimons, kamēr mājinieku panākumu ar 23 punktiem sekmēja Ģedimins Oreliks.

Latvijas basketbola izlasi pie Brīvības pieminekļa sagaida ap 5000 līdzjutēju

Pirmdien Latvijas basketbola sagaidīšanas pasākumā Rīgā pie Brīvības pieminekļa bija pulcējušies aptuveni 5000 līdzjutēju, liecina Valsts policijas aplēses.

gallery icon

Žagars šonedēļ ir jau otrais Latvijas basketbolists, kurš gūst savainojumu, spēlējot pret Roberta Štelmahera vadīto komandu. Otrdien ULEB Eirokausa mačā Oreliks metiena laikā pabāza kāju zem Roberta Blumberga piezemēšanās vietas un latvietis nopietni pamežģīja potīti. Neraugoties uz sākotnējām bažām Blūmbergs tika sveikā cauri bez lūzuma, tomēr gaidāma atlabšana vairāku nedēļu garumā.

Pagājušajā sezonā par LKL čempioniem kļuva Rolands Šmits un Kauņas "Žalgiris", kas finālsērijā ar 3-2 pārspēja Viļņas "Rytas".