foto: imago/Jan Huebner
Nesenā Eiropas kausa ieguvēja "Eintracht" UEFA Eiropas Konferences līgā piekāpjas PAOK, "Fiorentina" nespēj pieveikt "Ferencvaros"
PAOK spēlētājs priecājas par uzvaru pār "Eintracht"
Futbols
2023. gada 6. oktobris, 00:56

Nesenā Eiropas kausa ieguvēja "Eintracht" UEFA Eiropas Konferences līgā piekāpjas PAOK, "Fiorentina" nespēj pieveikt "Ferencvaros"

Jauns.lv/LETA

2021./2022.gada Eiropas kausa ieguvēja, Vācijas Frankfurtes pie Mainas "Eintracht" ceturtdien UEFA Eiropas Konferences līgas mačā izbraukumā ar 1:2 (0:1) piekāpās Saloniku PAOK, bet Florences "Fiorentina" savā laukumā nespēja uzvarēt Budapeštas "Ferencvaros" 2:2 (0:1).

Jau 16.minūtē mājiniekiem vārtus guva Mbvana Samata, taču aizmugures stāvokļa dēļ tie netika ieskaitīti.

Toties Andrijas Živkoviča 28.minūtē gūtie vārti ļāva PAOK izvirzīties vadībā.

68.minūtē Omars Marmušs rezultātu izlīdzināja, bet uzvaras vārtus mājinieki guva mača kompensācijas laika otrajā minūtē, kad ar precīzu sitienu izcēlās Konstantins Kulierakis.

G grupā tagad PAOK ir seši, bet "Eintracht" - trīs punkti.

"Fiorentina" mājās spēlēja 2:2 (0:1) ar "Ferencvaros".

Viesi ar Barnabāsa Vargas "golu" 25.minūtē un Ibraima Sisē raidījumu 25 minūtes vēlāk panāca 2:0 vadību, tomēr mājinieki ar 66.minūtē gūtiem Antonīna Barāka vienus vārtus atguva un 79.minūtē guva vēl vienus vārtus, taču Nikolasa Gonsalesa vārtu guvums aizmugures stāvokļa dēļ netika ieskaitīts.

Izlīdzinājumu Florences klubs panāca mača kompensācijas laika trešajā minūtē, kad mājiniekus no sarūgtinājuma glāba Žonatans Ikons.

"Ferencvaros" ar četriem punktiem kļuvis par grupas līderi, bet otro vietu ar tikpat punktiem ieņem Beļģijas "Genk", kamēr "Fiorentina" ar diviem punktiem ir trešā. 

Visām E grupas komandām tagad ir pa trim punktiem.

Ceturtdien minimālas uzvaras savā laukumā svinēja Birmingemas "Aston Villa", kas pieveica Mostaras "Zrinjski" no Bosnijas un Hercegovinas, un Alkmāras AZ no Nīderlandes, kas pārspēja Varšavas "Legia".

Anglijas klubam uzvaras vārtus mača kompensācijas laika ceturtajā minūtē guva Džons Makginns, bet Alkmāras futbolisti uzvarēja ar 52.minūtē gūtajiem Vangeļa Pavlida vārtiem. AZ uzvarēja par spīti palikšanai mazākumā 65.minūtē, kad sarkano kartīti nopelnīja Maikels Lahdo.

Grupu turnīrs beigsies 14.decembrī. Izslēgšanas spēļu turnīrs sāksies februāri, bet finālspēle iecerēta 29.maijā Atēnās.

UEFA Eiropas Konferences līgas vēsturē otrajā sezonā par čempioniem tika kronēti Vesthemas "United" futbolisti, kuri finālspēlē ar 2:1 uzvarēja Florences "Fiorentina" komandu.

UEFA Eiropas Konferences līga ir Eiropā trešā līmeņa klubu turnīrs aiz Čempionu līgas un Eiropas līgas.