Citi sporta veidi
2023. gada 2. oktobris, 09:08

Pasaules čempione DĀR pieveic Tongu un gandrīz garantē Pasaules kausa ceturtdaļfinālu pret mājinieci Franciju

Jauns.lv/LETA

Pašreizējā pasaules čempione DĀR izlase svētdien Marseļā regbija Pasaules kausa izcīņā ar 49:18 (21:8) pieveica Tongu, praktiski nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā, kur, visticamāk, tās pretiniece būs mājiniece Francija.

Regbija Pasaules kauss: prieks, sarūgtinājums un triumfs (1987-2023)

Regbija Pasaules kauss: prieks, sarūgtinājums, triumfs un fanu svētki (1987-2023)

gallery icon

Lai arī pirmos punktus ceturtajā minūtē guva Tonga, soda sitienu iesitot Viljamam Havili, jau divas minūtes vēlāk DĀR izvirzījās vadībā, piezemējumu veicot Kobusam Rainekam, bet realizāciju iesitot Hendrē Polardam.

Polards ar astoņiem punktiem kļuva par mača rezultatīvāko spēlētāju, bet viņa aizstājējs Menijs Liboks, kurš nāca laukumā 52.minūtē, sakrāja sešus punktus. DĀR regbisti veica septiņus, bet Tongas komanda - trīs piezemējumus.

B grupā 15 punktus četrās cīņās ir sakrājusi DĀR, trijos mačos 14 punkti ir Īrijai, desmit - Skotijai, bet bez punktiem ir Tonga un Rumānija.

Jau ziņos, ka otrā svētdienas spēlē Austrālijas regbisti C grupā ar 34:14 (24:7) pieveica Portugāli.

Pasaules kausa izcīņa vairāk nekā pusotra mēneša garumā norisinās deviņās Francijas pilsētās, 20 valstsvienībām cīnoties par prestižo trofeju. Pirmajā posmā četrās apakšgrupās izlases aizvada viena apļa turnīru, labākajām divām iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Katras grupas pirmo triju vietu īpašnieces nodrošinās ceļazīmes uz 2027.gada Pasaules kausa izcīņu.

Francija pasaules meistarsacīkstes uzņem trešo reizi vēsturē un otro reizi - kā vienīgā rīkotāja. No deviņiem aizvadītajiem turnīriem pa trim reizēm čempionu kausu, kas nosaukts Viljama Veba Elisa vārdā, virs galvas cēluši Jaunzēlandes un Dienvidāfrikas Republikas regbisti, divi tituli ir Austrālijai, bet viens - Anglijai.

Pirms četriem gadiem Japānā notikušajā Pasaules kausā uzvarēja DĀR, kas finālā ar rezultātu 32:12 guva virsroku pār Angliju.