Citi sporta veidi
2023. gada 2. oktobris, 08:18

Divkārtējā čempione Austrālija regbija Pasaules kausā pārspēj Portugāli un uztic tai savu likteni

Jauns.lv/LETA

Austrālijas regbija izlase svētdien Pasaules kausa finālturnīrā ar 34:14 (24:7) pieveica Portugāli, un tikai portugāļi nu var paglābt divkārtējos čempionus no apkaunojošas izgāšanās — pirmo reizi doties mājās jau pēc grupu spēlēm.

Regbija Pasaules kauss: prieks, sarūgtinājums un triumfs (1987-2023)

Regbija Pasaules kauss: prieks, sarūgtinājums, triumfs un fanu svētki (1987-2023)

gallery icon

Bens Donaldsons ar soda sitienu piektajā minūtē atklāja rezultātu, izvirzot vadībā Austrāliju, bet 13.minūtē Pedru Betencorts atbildēja ar piezemējumu, Samuelam Markešam iesitot realizāciju un panākot 7:3 Portugāles labā.

Kaut arī Donaldsons 17.minūtē netrāpīja soda sitienu, viņš iesita trīs realizācijas sitienus pēc trim piezemējumiem, Austrālijai uzvarot puslaiku ar 24:7.

Otrajā puslaikā pārsvars tika palielināts līdz 29:7, pretiniekiem ar piezemējumu un realizācijas sitienu atbildot vien spēles pēdējās desmit minūtēs.

Donaldsons ar deviņiem punktiem kļuva par mača rezultatīvāko spēlētāju, bet Austrālija līdz Fidži spēlei ar Portugāli galvenos konkurentus cīņā par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs apsteidz vien par punktu.

C grupā Velsai ir 14 punkti trīs spēlēs, Austrālija izcīnījusi 11 punktus, taču aizvadījusi visus četrus mačus. Trijās cīņās Fidži ir desmit punkti, Gruzijai - trīs un Portugālei divi punkti. Ja pēdējā spēlē pret Portugāli favorīte Fidži spēs gūt kaut vienu punktu, proti, nezaudēs ar vairāk kā septiņu punktu starpību vai gūs vismaz četrus piezemējumus neatkarīgi no rezultāta, Austrālijai būs jādodas mājās.

Pasaules kausa izcīņa vairāk nekā pusotra mēneša garumā norisinās deviņās Francijas pilsētās, 20 valstsvienībām cīnoties par prestižo trofeju. Pirmajā posmā četrās apakšgrupās izlases aizvada viena apļa turnīru, labākajām divām iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Katras grupas pirmo triju vietu īpašnieces nodrošinās ceļazīmes uz 2027.gada Pasaules kausa izcīņu.

Francija pasaules meistarsacīkstes uzņem trešo reizi vēsturē un otro reizi - kā vienīgā rīkotāja. No deviņiem aizvadītajiem turnīriem pa trim reizēm čempionu kausu, kas nosaukts Viljama Veba Elisa vārdā, virs galvas cēluši Jaunzēlandes un Dienvidāfrikas Republikas regbisti, divi tituli ir Austrālijai, bet viens - Anglijai.

Pirms četriem gadiem Japānā notikušajā Pasaules kausā uzvarēja DĀR, kas finālā ar rezultātu 32:12 guva virsroku pār Angliju.