foto: AP/Scanpix
DĀR regbisti titula aizstāvēšanu sāk ar uzvaru pār Skotiju
DĀR Skotijas regbistiem neatstāja vietu cerībai.
Citi sporta veidi
2023. gada 10. septembris, 21:25

DĀR regbisti titula aizstāvēšanu sāk ar uzvaru pār Skotiju

Jauns.lv/LETA

2019.gada Pasaules kausa regbijā ieguvēja Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) regbija-15 izlase svētdien Marseļā izcīnīja uzvaru šī gada meistarsacīkšu pirmajā spēlē. DĀR ar rezultātu 18:3 (6:3) pārspēja Skotiju.

Pirmajā puslaikā abas izlases punktus guva ar soda sitieniem, DĀR rindās divreiz izceļoties Menijam Libokam, bet skotiem precīzu sitienu izpildot Finam Raselam. Otrā puslaika pirmajās desmit minūtēs DĀR komanda divreiz nogādāja bumbu ieskaites zonā un pievienoja vienu realizāciju (18:3), ar labu aizsardzību liedzot pretiniekiem atspēlēties. 

DĀR izlasē piezemējumus veica Pīters Stefs du Toits un Kurts Lī Arendse, bet realizāciju izpildīja Fafs de Klerks.

B grupā sestdien Īrija ar rezultātu 82:8 sagrāva Rumāniju. Šajā grupā cīnīsies arī Tonga.

Citā svētdienas spēlē Japānas izlase Tulūzā ar rezultātu 42:12 (21:7) uzvarēja meistarsacīkšu debitanti Čīli.

Japāņi ātri atbildēja uz pretinieku piezemējumu un realizāciju, pirmā puslaika otrajā pusē vēl divas reizes aiznesot bumbu aiz galalīnijas - 21:7.

Japānas izlasē ar diviem piezemējumiem atzīmējās Amato Fakavata, bet sešas nekļūdīgi realizācijas izpildīja Rikija Macuda, abiem iekrājot attiecīgi 10 un 12 punktus.

Ikra muskuļa savainojuma dēļ Japānai nevarēja palīdzēt komandas kapteinis Kadzuki Himeno.

D apakšgrupas pirmajā spēlē sestdien Anglija ar 27:10 uzvarēja Argentīnu. Vēl šajā grupā spēlēs Samoa.

Regbija Pasaules kauss: prieks, sarūgtinājums un triumfs (1987-2023)

Regbija Pasaules kauss: prieks, sarūgtinājums, triumfs un fanu svētki (1987-2023)

gallery icon

Savukārt Velsas regbija-15 izlase Bordo Pasaules kausa mačā ar rezultātu 32:26 (18:14) pārspēja Fidži, panākumu nosargājot spēles galotnē.

Velsieši bija vadībā visu otro puslaiku un straujiem soļiem tuvojās uzvarai, taču 78.minūtē Mesakes Doges piezemējums deva Fidži izlasei cerības uz uzvaru, jo komandas šķīra vairs tikai seši punkti. Kad spēles 80 minūtes bija iztecējušas, Fidži nonāca dažu metru attālumā no ieskaites zonas, taču, izspēlējot bumbu uz sāniem, Semi Radradra to nenoturēja.

Velsas izlasē ar trīs realizācijām un precīziem diviem soda sitieniem izcēlās Dens Bigars.

C grupā iepriekš Austrālija ar 35:15 uzvarēja Gruziju. Šajā grupā cīnīsies arī Portugāle.

Pasaules kausa izcīņa vairāk nekā pusotra mēneša garumā norisināsies deviņās Francijas pilsētās, 20 valstsvienībām cīnoties par prestižo trofeju. Pirmajā posmā četrās apakšgrupās izlases aizvadīs viena apļa turnīru, labākajām divām iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Visas astoņas ceturtdaļfinālistes un katras grupas trešo vietu īpašnieces nodrošinās ceļazīmes uz 2027.gada Pasaules kausa izcīņu Austrālijā.

Francija pasaules meistarsacīkstes uzņem trešo reizi vēsturē un otro reizi - kā vienīgā rīkotāja. No deviņiem aizvadītajiem turnīriem pa trim reizēm čempionu kausu, kas nosaukts Viljama Veba Elisa vārdā, virs galvas cēluši Jaunzēlandes un Dienvidāfrikas Republikas regbisti, divi tituli ir Austrālijai, bet viens - Anglijai.

Pirms četriem gadiem Japānā notikušajā Pasaules kausā uzvarēja DĀR, kas finālā ar rezultātu 32:12 guva virsroku pār Angliju.