foto: ZUMAPRESS.com
Britu futbolistu rekordpāreja. Deklans Raiss pievienojas Londonas "Arsenal"
Anglijas izlases pussargs Deklans Raiss pievienojas pagājušās sezonas premjerlīgas vicečempioniem.
Futbols
2023. gada 15. jūlijs, 19:44

Britu futbolistu rekordpāreja. Deklans Raiss pievienojas Londonas "Arsenal"

Jauns.lv/LETA

Anglijas futbola premjerlīgas klubs Londonas "Arsenal" ir pabeidzis darījumu par Anglijas izlases pussarga Deklana Raisa pāreju no Vesthemas "United", samaksājot transfēra naudu 105 miljonu sterliņu mārciņu (122,4 miljoni eiro) apmērā, kas ir jauns britu transfēru rekords.

Sestdienas pēcpusdienā "Arsenal" paziņoja, ka darījums ir pabeigts.

Kopš 2014. gada "United" rindās esošais Raiss ar "Arsenal" ir noslēdzis ilgtermiņa līgumu, kļūstot par dārgāko angļu spēlētāju vēsturē.

Aizvadītajā sezonā Raiss bija "United" kapteinis, kopā ar komandu uzvarot UEFA Konferences kausā.

Pirms paziņošanas par pāreju uz "Arsenal" sestdien Raiss bija nosūtījis atklātu vēstuli Vesthemas kluba līdzjutējiem, izsakot vēlmi spēlēt Čempionu līgā, kur "Arsenal" spēlēs nākamsezon.

"United" līdzpriekšsēdētājs Deivids Salivans pagājušajā mēnesī apstiprināja, ka klubam ir vienošanās ar Raisu, ka viņš drīkstēs pamest klubu, kad spēlētājs bija noraidījis izdevīgu "United" piedāvājumu.

Raiss "United" rindās aizvadīja 245 spēles, Konferences līgā palīdzot vienībai izcīnīt pirmo kausu kopš 1980. gada.

"Šis klubs un tā atbalstītāji vienmēr būs manā sirdī un mūžīga manis daļa," sacīja Raiss. "Tomēr vienmēr man ir bijušas ambīcijas spēlēt futbolu visaugstākajā līmenī."

Anglijas izlasē Raiss aizvadījis 43 spēles, gūstot trīs vārtus.

Raiss ir "Arsenal" komandas jaunākais papildinājums pēc Nīderlandes aizsarga Jurriena Timbera, par kura ierašanos tika ziņots piektdien.

"Arsenal" aizvadītajā Anglijas premjerlīgas sezonā ar 84 punktiem 38 spēlēs piekāpās vien Mančestras "City", kam bija pieci punkti vairāk, bet "United" ar 40 punktiem ierindojās 14.vietā.