foto: Ekrānuzņēmums
Tenerifē tiek pārtraukta pazudušā jaunieša meklēšana
Džejs un viņa māte Debija Dankana.
Pasaulē
2024. gada 30. jūnijs, 20:20

Tenerifē tiek pārtraukta pazudušā jaunieša meklēšana

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Spānijas varasiestādes vēsta, ka pārtraukušas 19 gadus vecā britu jaunieša Džeja Sleitera meklēšanu. Pēdējās ziņas viņš par sevi deva 17. jūnija, kad savam labākajam draugam atklāja, ka ir apmaldījies kalnos.

Beidzamo meklēsanas operāciju Spānijas policija veica sestdien pie Maskas ciema - tika pārmeklētas vēl iepriekš neizpētītas gravas un akmeņu reljefi, kas ieskauj ciemu, kurā jaunietis tika manīts pēdējo reizi. Tomēr svētdien, 30. jūnijā, amatpersonas paziņoja, ka gandrīz 2 nedēļu ilgusī Džeja meklēšana tikusi pārtraukta. Uz salas patlaban atrodas kāds Džeja ģimenes draugs, kurš paziņojis, ka meklēšanas darbus nepārtrauks. Viņš aicina atsaukties ikvienu profesionāli, kurš gatavs palīdzēt jaunieša meklēšanā.

Džejs 16. jūnijā apmeklēja mūzikas festivālu tūristu iemīļotajā "Playa de las Americas" pludmalē. Aculiecinieki vēsta, ka pēc koncerta redzējuši viņu iekāpjam divu britu vīriešu automašīnā. Nākamajā rītā ap plkst. 7.30 Džejs tika atzīmēts kādā "Snapchat" fotoattēlā Maskas pilsētā pie kāda viesu nama, ko īrēja abi vīrieši. Izmeklētāji gan uzsver, ka minētie briti Džeja pazušanā nav iesaistīti.

Pēdējo reizi jaunietis par sevi deva ziņu plkst. 9.00, kad savam draugam Bredam Hārgvīzam paziņoja, ka ir nokavējis autobusu un centīsies saviem spēkiem veikt 10 stundu ilgo ceļu atpakaļ līdz savam hotelim salas dienvidos. Draugs norāda, ka sarunā Džejs izklausījies izmisis un vēstījis, ka "ir apmaldījies, viņa telefona akumulators izlādējies līdz 1 procentam, un viņam ļoti slāpstot".

Hārgvīzs vēsta, ka video sarunā līdz galam nebija iespējams saprast, kas notiek, bet šķita, ka viņš krīt. Draugs apgalvo, ka pēdējais, ko manījis bija Džeja kājas uz nelīdzenas zemes virsmas.

Uz Tenerifi devusies arī Džeja māte Debija Dankana, kas tiešsaistē vāc līdzekļus, lai varētu noalgot profesionāļu komandu dēla meklēšanā.