foto: WSC
Lielbārži izcīna 19. vietu pasaules motokrosa čempionāta sestajā posmā
Latvijas motosportisti Daniels un Bruno Lielbārži.
Citi sporta veidi
2024. gada 30. jūnijs, 19:10

Lielbārži izcīna 19. vietu pasaules motokrosa čempionāta sestajā posmā

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

Latvijas motosportisti Daniels un Bruno Lielbārži svētdien Beļģijā notiekošajā pasaules motokrosa čempionāta ekipāžām sestajā posmā izcīnīja 19.vietu.

Sacīkšu pirmajā braucienā Lielbārži ieņēma 13.vietu, uzvarētājiem nīderlandiešiem Etjēnam un Robijam Baksiem zaudējot par apli. Baksi par 12,106 sekundēm apsteidza beļģus Marvinu Vanlušenu un Glenu Jansenu un par 14,223 sekundēm - Nīderlandes pārstāvjus Kūnu Hermansu un Benu van den Bogārtu.

Otrajā braucienā latvieši uzvarētājiem Vanlušenam un Jansenam zaudēja vairāk nekā divus apļus. Beļģijas ekipāža par 2,745 sekundēm apsteidza Baksus un par 47,330 sekundēm - britus Bretu Vilkinsonu un Džo Milārdu.

Par Lommelas posma uzvarētājiem ar 47 punktiem kļuva Vanlušens un Jansens, bet otro vietu ar 47 punktiem ieņēma Baksi. Uz goda pjedestāla ar 34 punktiem kāpa arī vācietis Tims Primmers un francūzis Rodolfs Lebretons, bet tikpat punktu sakrāja arī Nīderlandes ekipāža Tims Leferinks/Sems Leferinks. Lielbārži ar astoņiem punktiem ieņēma 19.vietu.

Kvalifikācijas braucienā sestdien Lielbārži uzvarēja A grupā, par 17,701 sekundi apsteidzot francūžus Kilianu un Evanu Prunjē, kā aŗi sasniedza labāko laiku kvalifikācijā, nopelnot piecus punktus kopvērtējumā. Pēc sešiem posmiem pasaules čempionāta kopvērtējumā par līderiem ar 253 punktiem ir kļuvuši Vanlušens un Jansens, 237 punkti ir Lielbāržiem, bet 212 punkti - Hermansam un van den Bogārtam.

Lielbārži uzvarēja sezonas pirmajos divos posmos, trešajā posmā finišēja ceturtajā vietā, ceturtajā posmā kāpa uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena, bet piektajā posmā izcīnīja uzvaru. Šī gada meistarsacīkstēs katras kvalifikācijas grupas piecas ātrākās ekipāžas izcīna papildu punktus sezonas kopvērtējumā. Šosezon pasaules motokrosa čempionāta ekipāžām sacensību kalendārā plānoti desmit posmi.

Pērn, aizvadot pirmo savu pilnvērtīgo sezonu pasaules čempionātā, Daniels un Bruno Lielbārži kopvērtējumā ieņēma piekto vietu, bet par čempioniem kļuva beļģis Marvins Vanlušens ar "kantētāju" Nikolā Musē no Francijas.

Tēmas