foto: Evija Trifanova/LETA
Jau nākamnedēļ karstums Latvijā atkāpsies
Meitene lietus laikā.
Sabiedrība
2024. gada 30. jūnijs, 19:40

Jau nākamnedēļ karstums Latvijā atkāpsies

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Jau nākamnedēļ karstums Latvijā mitēsies un tveice vairs nebūs jūtama, norāda Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Darba nedēļas pirmajā pusē palaikam līs

Naktī uz pirmdienu lietus gaidāms tikai vietām valsts rietumu, bet dienā jau centrālajos un austrumu rajonos, dažviet mākoņi nesīs arī pērkona negaisu ar stiprām lietusgāzēm. Naktī uz otrdienu nokrišņi mitēsies, bet sākot no rīta jaunas nokrišņu zonas atkal sasniegs mūsu teritoriju - daudzviet līs, vietām gaidāms arī pērkona negaiss un stipras lietusgāzes. Lietains laiks turpināsies arī naktī uz trešdienu, tomēr dienas laikā nokrišņu intensitāte mazināsies un līs vairs atsevišķos rajonos.

Straujāk mainoties atmosfēras spiedienam, pastiprināsies vējš. Tas pirmdien nakts sākumā pūtīs lēni līdz mēreni no austrumiem, dienvidaustrumiem, bet, tuvojoties rīta stundām, iegriezīsies no dienvidrietumiem, rietumiem, vietām brāzmās sasniedzot 15-19 m/s. Turpmākajās dienās vējš pierims un pārsvarā pūtīs lēni. Līdz ar atmosfēras spiediena pazemināšanas, Latvijā ieplūdīs vēsāka gaisa masa.

Pirmdien karstums ar gaisa temperatūru +29…+32° dienas laikā saglabāsies vairs tikai valsts austrumu daļā, centrālajos rajonos gaiss iesils līdz +24…+29°, bet rietumu rajonos vairs tikai līdz +18…+23°. Otrdien un trešdien diennakts gaisa temperatūra kļūs vēl zemāka un nostabilizēsies - naktīs gaiss atdzisīs līdz +12…+17°, un dienas laikā visā valsts teritorijā termometra stabiņš nepakāpsies virs +18…+23° atzīmes.

Ar nedēļas otrajā pusē nokrišņi nemitēsies

Sinoptiķi vēsta, ka arī nedēļas otrajā pusē turpināsies lielākoties mākoņains un nokrišņiem bagāts laiks, atsevišķās dienās arī pastiprināsies vējš. Gan minimālā, gan maksimālā gaisa temperatūra saglabāsies līdzīgas robežās, naktīs pazeminoties līdz +11…+15°, bet dienās paaugstinoties līdz +16…+22°.