foto: Edijs Pālens/LETA
Bokseris Prokudins Eiropas spēlēs nepārvar astotdaļfinālu; triatlonisti Medni apsteidz par apli
Latvijas bokseris Matvejs Prokudins.
Citi sporta veidi
2023. gada 27. jūnijs, 16:13

Bokseris Prokudins Eiropas spēlēs nepārvar astotdaļfinālu; triatlonisti Medni apsteidz par apli

Jauns.lv/LETA

Latvijas bokseris Matvejs Prokudins otrdien Polijā Eiropas spēlēs piedzīvoja neveiksmi astotdaļfināla cīņā.

Prokudins, kurš sacenšas svara kategorijā līdz 57 kilogramiem un no pirmās kārtas cīņas bija brīvs, otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā pēc tiesnešu lēmuma ar 0-4 piekāpās Artūram Bazejanam no Armēnijas.

Savukārt Baiba Medne triatlona sacensībās tika apdzīta par apli un nefinišēja.

Medne pēc 1500 metru peldēšanas atradās 47. pozīcijā, taču riteņbraukšanā pēc četriem apļiem līderes viņu apdzina par apli un latvietei nācās izstāties no sacensībām.

"Peldēšanas startu ieturēju mierīgu, kā arī bija plānots, bet kopējais temps pēc apmēram 200 metriem bija pārāk augsts. Līdz ar to turēju savu tempu, pārāk daudz nezaudēju, taču distances laikā attālums palika tas pats," sarunā ar Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) teica Medne.

"Riteņbraukšanā līderes bija grupā un bija ātrākas. Drošības noteikumu dēļ man distance beidzās ātrāk," skaidroja triatloniste.

Uzvaru izcīnīja Norvēģijas sportiste Solveiga Lovseta, kura finišu sasniedza stundā 57 minūtēs un piecās sekundēs.

Tikmēr Latvijas paukotājs Ernests Cimborevičs izslēgšanas turnīrā piekāpās otrās kārtas cīņā, kamēr citi Latvijas paukotāji neizkļuva no apakšgrupas.

Cimborevičs apakšgrupā uzvarēja trijās no sešām cīņām un sasniedza izslēgšanas turnīru. Viņš no pirmās kārtas cīņas bija brīvs, bet otrajā kārtā ar 13:15 piekāpās beļģim Markam Osjū.

Tikmēr Daniels Loginovs apakšgrupā uzvarēja divās no sešām cīņām un ieņēma piekto vietu, neiekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet Gints Baķis un Aleksandrs Ostapenko zaudēja visos sešos apakšgrupas dueļos un ierindojās septītajā pozīcijā.

Savukārt badmintoniste Jekaterina Romanova piedzīvoja neveiksmi arī otrajā mačā.

Romanova H apakšgrupā ar 0-2 (13:21, 11:21) zaudēja grieķietei Gramatulai Sotiriu.

Dienu iepriekš Latvijas badmintoniste pirmajā grupas mačā ar 0-2 piekāpās Igaunijas pārstāvei Kristīnai Kūbai. Noslēdzošajā grupas spēlē Romanova trešdien spēkosies ar Turcijas sportisti Neslihanu Jitu.

Pēc divām spēlēm H apakšgrupā pirmo vietu ar tikpat uzvarām ieņem turciete, Grieķijas un Igaunijas badmintonistes ar vienu uzvaru ir otrajā un trešajā vietā, bet ceturtā ir Romanova.

Eiropas trešajās spēlēs Latviju pārstāv 96 sportisti 17 sporta veidos.

Sacensības no 21. jūnija līdz 2. jūlijam notiek Krakovā un citās Mazpolijas vojevodistes pilsētās.

Eiropas spēles notiek reizi četros gados. Pirmās spēles notika 2015. gadā Baku, bet otrās - 2019. gadā Minskā.