foto: ekrānuzņēmums no Facebook.com
Taekvondo cīkstone Jolanta Tarvida sasniedz ceturtdaļfinālu Eiropas spēlēs
Jolanta Tarvida.
Citi sporta veidi
2023. gada 25. jūnijs, 11:29

Taekvondo cīkstone Jolanta Tarvida sasniedz ceturtdaļfinālu Eiropas spēlēs

Jauns.lv/LETA

Latvijas taekvondo cīkstone Jolanta Tarvida svētdien Eiropas spēlēs uzvarēja pirmajā cīņā un sasniedza ceturtdaļfinālā.

Tarvida, kura svara kategorijā līdz 62 kilogramiem izsēta ar devīto numuru, pirmās kārtas cīņā ar 2-1 uzvarēja serbieti Nadu Savkoviču (8.).

Otrajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā latviete plkst.14 tiksies ar sacensību favorīti - pasaules čempioni Sāru Šāri no Beļģijas.

Tikmēr sestdien Latvijas sportiste Jūlija Oļeksejenko piedzīvoja zaudējumu Eiropas spēļu loka šaušanas sacensību astotdaļfinālā.

Sacensībās ar kompaktloku Oļeksejenko, kura kvalifikācijā uzrādīja sliktāko rezultātu 15 dalībnieču konkurencē, izslēgšanas cīņu pirmajā kārtā ar 133:149 zaudēja Tanjai Gellentjēnai no Dānijas (2.).

Iepriekš Dāvis Blāze bija 43. vietā kvalifikācijas sacensībās šaušanā ar olimpisko loku un pirmdien 1/32 finālā tiksies ar šveicieti Florianu Fāberu (22.).

Tikmēr Latvijas šāvējs Dainis Upelnieks sestdien Vroclavā Eiropas spēļu sacensībās šaušanā pa apaļo stendu kvalifikācijā pirmajās trīs kārtās sasniedza maksimālo rezultātu.

Upelnieks sašāva visus 75 šķīvīšus, maksimālo rezultātu sasniedzot arī kiprietim Georgam Akillejam, igaunim Pēteram Jirisonam un čeham Tomāšam Nīdrlem. Svētdien tiks aizvadītas vēl divas kvalifikācijas kārtas, nākamo fāzi sasniedzot astoņiem no 30 startējušajiem šāvējiem.

Sievietēm Anda Lita Vāvere ar 67 punktiem ir 21. vietā no 28 šāvējām.

Latvijas šāvēji Lauris Strautmanis, Emīls Vasermanis un Daniels Vilciņš ieņēma astoto vietu Eiropas spēļu komandu sacensībās šaušanā desmit metru distancē ar pneimatisko pistoli.

Kvalifikācijas pirmajā kārtā Latvijas trijotne ar 857 punktiem ieņēma sesto vietu starp astoņām komandām. Strautmanis trīs sērijās sašāva 289 punktus, Vasermanis - 288 punktus, bet Vilciņš - 280 punktus. Otrajā kārtā 565 punkti deva pēdējo, astoto vietu. Strautmanim divās sērijās bija 191 punkts, Vasermanim - 189 punkti, bet Vilciņam - 185 punkti.

Turcijas un Vācijas šāvēji nodrošināja vietas finālā, bet Gruzijas un Itālijas sportisti cīnīsies par bronzas medaļām. Fināla sasniegšanai vajadzēja 577 punktus, bet, lai iekļūtu bronzas duelī, vajadzēja sašaut 571 punktu.

Savukārt Latvijas smaiļotāju divnieks Melānija Čamane/Kaspars Dumpis  ieņēma astoto vietu Eiropas spēļu sacensībās 200 metru distancē. A finālā latvieši finišēja 35,488 sekundēs, apsteidzot vienu no deviņām airējuma dalībniecēm. 

Uzvaru svinēja Portugāles duets, kurā bija pērnā gada pasaules vicečempione 200 metru jaukto duetu sacensībās Teresa Purtela un Kevins Santušs. Viņi finišēja 34,260 sekundēs jeb 1,288 sekundes ātrāk par latviešiem.

Otro vietu ieņēma dāņi Emma Jergensena/Magnuss Sibersens (34.572), bet trešie bija vācieši Lēna Rēlingsa/Jākobs Šopfs (34.700).

Savukārt Edvards Gruzītis sestdien Tarnovā sasniedza sporta kāpšanas sacensību boulderinga disciplīnas finālu.

Kvalifikācijā Gruzītis pieveica divus maršrutus trīs mēģinājumos un fiksēja trīs zonas ar četriem piegājieniem, kas bija otrs labākais rezultāts starp 18 sacensību dalībniekiem. Par Gruzīti labāku rezultātu sasniedza tikai Lielbritānijas sportists Dajans Ahtars (2T4z 8 9).

Svētdien gaidāmajam finālam kvalificējās sešu labāko rezultātu īpašnieki.

Eiropas trešajās spēlēs Latviju pārstāv 96 sportisti 17 sporta veidos.

Sacensības no 21. jūnija līdz 2. jūlijam notiek Krakovā un citās Mazpolijas vojevodistes pilsētās.

Eiropas spēles notiek reizi četros gados. Pirmās spēles notika 2015. gadā Baku, bet otrās - 2019. gadā Minskā.