foto: Edijs Pālens/LETA
Tiesneši liedz rallijkrosa pilotam Baumanim iekļūt Eiropas čempionāta trešā posma finālā
Pēc neiekļūšanas finālā Baumanis noslēdza Eiropas čempionāta trešo posmu devītajā vietā.
Citi sporta veidi
2023. gada 19. jūnijs, 13:41

Tiesneši liedz rallijkrosa pilotam Baumanim iekļūt Eiropas čempionāta trešā posma finālā

Jauns.lv/LETA

Latvijas rallijkrosa pilots Jānis Baumanis svētdien Norvēģijā Eiropas čempionāta trešajā posmā RX1 klasē pusfinālā ieņēma otro vietu, taču pēc tiesnešu piešķirtā soda nevarēja piedalīties fināla braucienā, informē autosportista komanda.

Savā pirmajā kvalifikācijas braucienā Baumanis izcīnīja pārliecinošu uzvaru un vienīgais, kuram izdevās pārspēt viņa rezultātu bija pagājušās sezonas čempions Antons Marklunds, kurš bija par 0,366 sekundēm ātrāks.

Otrajā kvalifikācijas braucienā Baumanim sadūrās ar ungāru sportistu Tamāšu Karai, kā rezultātā latvietis uztriecās Marklunda automašīnai, liekot viņam nonākt drošības joslā. Baumanim neizdevās apdzīt Karai, turklāt sacensību tiesneši piešķīra Latvijas pārstāvim piecu sekunžu sodu, kas lika noslīdēt uz piekto vietu.

Savukārt noslēdzošajā kvalifikācijas braucienā Baumanis izvirzījās vadībā jau no paša sākuma, taču priekšpēdējā aplī izbeidzās mašīnas turbīna, kas lika sasniegt finišu lēnā tempā un četru braucienu summā ieņemt sesto vietu.

Pusfinālā Baumanis startēja no otrās rindās un ātri ierindojās otrajā pozīcijā, kurā arī sasniedza finišu, kas ļautu kvalificēties finālam, taču īsi pirms fināla starta tiesneši piešķīra latvietim desmit sekunžu sodu, kas lika noslīdēt uz piekto vietu un nekvalificēties finālam.

"Sagatavojām mašīnu finālam, taču saņēmām paziņojumu par izmeklēšanu, taču biju drošs, ka nekas nesekos. Piepeši saņēmām desmit sekunžu sodu. Vēlāk stundu runājām ar tiesnešiem. Daļa no viņiem vēlāk atzina, ka lēmums pieņemts nekorekti. Visi konkurenti un pasaules čempionāta pārstāvji bija neizpratnē par šo lēmumu. Tiesnešiem šoreiz nebija taisnība," Baumaņa komanda citē sportista teikto pēc pusfināla.

Pēc neiekļūšanas finālā Baumanis noslēdza Eiropas čempionāta trešo posmu devītajā vietā, kamēr par uzvarētāju kļuva norvēģis Sīverts Svardāls, aiz sevis atstājos Marklundu.

Pēc trīs posmiem par Eiropas čempionāta kopvērtējuma līderi kļuvis Enco Ide, kurš sakrājis 48 punktus. Marklunds ar 47 punktiem ir otrajā vietā, bet Baumanis ar 44 punktiem ierindojas trešajā pozīcijā.

Iepriekšējā sezonā Baumanis kļuva par Eiropas vicečempionu RX1 klasē.