foto: AFP/Scanpix
Horvātijas futbolisti izrauj uzvaru papildlaikā un sasniedz Nāciju līgas finālu
Viens no mača galvenajiem varoņiem, kā jau ierasts Horvātijas izlases rindās, bija izcilais Luka Modričs.
Futbols
2023. gada 15. jūnijs, 09:26

Horvātijas futbolisti izrauj uzvaru papildlaikā un sasniedz Nāciju līgas finālu

Jauns.lv/LETA

Horvātijas vīriešu futbola izlase trešdien Roterdamā sasniedza UEFA Nāciju līgas finālmaču.

Pamatlaikam noslēdzoties ar rezultātu 2:2 (0:1), papildlaikā Horvātijas labā vārtus guva Bruno Petkovičs un Luka Modričs, nokārtojot horvātu uzvaru pār Nīderlandi ar 4:2.

Pirmajā puslaikā pēc 34 spēlētām minūtēm nīderlandieši izvirzījās vadībā, kad pēc Matsa Vīfera piespēles Horvātijas vārtos bumbu raidīja Donjels Malens.

Savukārt otrajā puslaikā pēc desmit spēlētām minūtēm nīderlandieši pie saviem vārtiem nespēja apturēt Luku Modriču, kuram izdevās nopelnīt 11 metru soda sitienu. "Pendeli" izpildīt devās Andrejs Kramaričs un viņš pārliecinoši pārspēja Nīderlandes vārtsargu, izlīdzinot rezultātu.

Tikmēr vēl pēc 18 minūtēm horvāti pirmo reizi mačā izvirzījās vadībā. Luka Ivanušecs precīzi piespēlēja uz vārtu priekšu Mario Pašaličam, kurš tur atradās vairāku pretinieku ielenkumā, taču tāpat nogādāja bumbu pretinieku vārtos.

Kompensācijas laika pēdējā minūtē Nīderlandes pussargs Noa Langs guva vārtus un izlīdzināja rezultātu.

Papildlaikā pēc spēlētām astoņām minūtēm ar spēcīgu sitienu pēc Modriča piespēles no tālas distances Nīderlandes vārtsargu pārspēja uz maiņu nākušais Bruno Petkovičs. Viņš laukumā devās tikai papildlaika sākumā un visu pārējo maču noraudzījās no rezervistu soliņa.

Vēl papildlaika otrās puses izskaņā Petkovičs nopelnīja 11 metru soda sitienu, kuru precīzi izpildīja Modričs, dubultojot horvātu pārsvaru.

Otrs pusfināls tiks aizvadīts 15. jūnijā, kad citā Nīderlandes pilsētā Enšedē spēlēs Spānija un Itālija.

Pusfināla uzvarētāji par titulu cīnīsies 18.jūnijā Roterdamā, bet zaudētāji cīņā par bronzu spēlēs Enšedē.

2022./2023. gada ir trešā Nāciju līgas sezona, kamēr 2020/2021. gada sezonā triumfēja Francijas futbolisti, bet pirmajā sacensību sezonā 2018./2019. gadā labākā bija Portugāles valstsvienība.

Kā zināms, Latvijas izlase šosezon startēja vājākajā Nāciju līgas D līgā, kur savā grupā izcīnīja pirmo vietu un nākamsezon startēs jau C līgā.