foto: Russian Look Ltd. / Alamy/ Vida Press
Krievu hokeja leģendas ierasti noķengā pasaules čempionātu — to skatīties ir noziegums
Vjačeslavs Fetisovs nīgrs — Krievija "stāv pie ratiem", kamēr pārējie spēlē hokeju
Hokejs
2023. gada 28. maijs, 16:17

Krievu hokeja leģendas ierasti noķengā pasaules čempionātu — to skatīties ir noziegums

Jauns.lv

Pasaules čempionātam hokejā nonākot finiša taisnē, Krievijas hokeja leģendas un funkcionāri par varītēm cenšas izlikties, ka čempionātam bez Krievijas nav nekādas nozīmes un vēl vairāk — to skatīties nozīmē sevi necienīt. Krievijas plašsaziņas līdzekļi demonstratīvi neziņo par turnīra rezultātiem, bet daži iet vēl tālāk un paziņo, ka kara apstākļos translēt un apspriest pasaules čempionātu, kur spēlē “ienaidnieki”, vispār ir noziegums.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kopējam korim nu pievienojušies kādreizējās “Sarkanās mašīnas” leģendārā piecinieka pārstāvji.

Septiņkārtējais pasaules čempions, divkārtējais olimpiskais čempions, trīskārtējais Stenlija kausa ieguvējs un tagadējais Krievijas Valsts domes deputāts Vjačeslavs Fetisovs nosodīja pasaules čempionāta translāciju. “Man nav pasaules čempionāta hokejā. Es uzskatu, ka tas ir noziegums — to parādīt mūsu valstī, vēl jo vairāk apspriest tā rezultātus. Tēma man ir slēgta. Tas ir noziegums —apspriest pasaules čempionātu. Kad pats sevi necieni, neviens necienīs,” viņš paziņoja intervijā “Sport-Ekspress”.

Hokeja līdzjutēji Esplanādē jūt līdzi mūsu hokejistiem pusfināla mačā pret Kanādu

Hokeja līdzjutēju pūļi 2023. gada 27. maijā Esplanādē jūt līdzi mūsu hokejistiem pusfināla mačā pret Kanādu.

gallery icon
36

Hokeja fani Doma laukumā vēro Latvijas izlases pusfināla cīņu ar Kanādu

Tūkstošiem cilvēku sestdien, 27. maijā Rīgas centrā pulcējušies, lai uz lielajiem ekrāniem kopīgi skatītos pasaules čempionāta hokejā pusfināla spēli starp ...

gallery icon
159

Latvijas hokeja līdzjutēji noliek ziedus pie Zviedrijas vēstniecības un sasveicinās ar vēstnieci

Latvijas hokeja līdzjutēji pēc uzvaras pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā noliek ziedus pie Zviedrijas vēstniecības un sasveicinās ar vēstnieci Kārinu Hēglundu.

gallery icon
42

Viņam piebalsoja aizsargs Aleksejs Kasatonovs, kurš vada Krievijas prezidenta Vladimira Putina iecienīto Nakts hokeja līgu.

“Es uzskatu, ka rādīt šo turnīru televīzijā ir nepareizi. Kam mums tur just līdzi? Valstīm, kuras pret mums karo? Man to nesaprast,” viņš sacīja intervijā “Sport24”. “Profesionāļi atradīs veidu, kā noskatīties. Skauti, aģenti, treneri — viņi jebkurā gadījumā saņems informāciju. Šim nolūkam nav obligāti turnīrs jārāda televizorā.”

Kasatonovs nepalaida garām iespēju arī uzspļaut turnīra līmenim. “Un vispār, ko tur var iemācīties? Ko, tur kāds parāda fantastisku līmeni? Norvēģija uzvar Kanādu, kad tā ir bijis? Viduvēji spēlētāji, viduvējas komandas. Esmu pārliecināts, ka skatīties tur nav, ko.”

Kamēr Fetisovam un Kasatonovam nav, uz ko skatīties — atbilstoši senajai fabulai par lapsu un vīnogām, līdz kurām lapsa nevar aizsniegties, tādēļ, lapsasprāt, tās ir zaļas — Latvija cīnās par bronzas medaļām ar ASV, bet vakarā par zeltu mērosies spēkiem Kanāda un Vācija.

Kā jau ziņots, pēc Krievijas invāzijas Ukrainā 2022. gada 24. februārī no pasaules čempionāta dalībniekiem tika izslēgta Krievija kā agresore, zaudējot arī turnīra rīkotājas tiesības, un Baltkrievija kā agresijas aktīva atbalstītāja. Gan 2022., gan 2023. gada čempionātos šīs izlases nepiedalījās un to atgriešanās iespēja ir miglā tīta, jo Krievijas agresija Ukrainā turpinās un Putins nav noskaņots to pārtraukt.


 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās