foto: LETA
Šilovs: mačs ar Kanādu būs jāaizvada pavisam citā līmenī
Artūrs Šilovs.
Hokejs
2023. gada 26. maijs, 00:04

Šilovs: mačs ar Kanādu būs jāaizvada pavisam citā līmenī

Jauns.lv/LETA

Latvijas hokeja izlasei pasaules čempionāta pusfināla mačs ar Kanādu būs jāaizvada pavisam citā līmenī, sarunā ar žurnālistiem pēc uzvaras pār Zviedriju teica valstsvienības vārtsargs Artūrs Šilovs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu hokeja izlase ceturtdien pirmo reizi vēsturē iekļuva pasaules čempionāta pusfinālā, ceturtdaļfinālā Rīgā ar rezultātu 3:1 (1:0, 0:1, 2:0) uzvarot Zviedriju. Pusfināla spēli pret Kanādu un cīņu par medaļām Latvija aizvadīs nedēļas nogalē Tamperē.

Šilovs aizvadīja izcilu maču, tverot 40 Zviedrijas izlases hokejistu mestās ripas.

"Čaļi cīnījās līdz galam, bloķēja katru metienu, noturējām mazākumus un spējām iemest trīs vārtus, kas bija nozīmīgs pagrieziens uzvaras izcīnīšanai. Katrs mačs ir smags, galvenais ir noķert ritmu," teica Šilovs.

Šosezon Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējušais Šilovs atzina, ka ir no tiem vārtsargiem, kuriem patīk pēc iespējas vairāk metienu pa vārtiem.

"Vairāk kustos vārtos, palielinās pārliecība, labāk saprotos ar komandas biedriem un spēju nospēlēt mierīgāk aizsardzības zonā, pieturēt ripu un izmest gar bortu. Tie ir sīkumi, kas veido spēli," uzsvēra Šilovs.

Izcilais Šilovs un mūsu varoņu pašaizliedzība ieved Latviju vēsturiskā pusfinālā

Latvijas vīriešu hokeja izlase ceturtdien pirmo reizi vēsturē iekļuva pasaules čempionāta pusfinālā, ceturtdaļfinālā Rīgā ar rezultātu 3:1 (1:0, 0:1, 2:0) ...

gallery icon
22

Tieši pret pusfināla pretinieci Kanādu latvieši sāka pasaules čempionātu, piedzīvojot zaudējumu ar 0:6. "Mums būs jāiziet citā līmenī. Pirmo maču neaizvadījām savā līmenī. Esam gatavi cīnīties par katru centimetru uz ledus," solīja Šilovs.

Viņš arī piekrita komandas biedru teiktajam, ka hokejisti bijuši pārliecināti par savu uzvaru šajā mačā. "Mums ir ļoti laba komanda, visi gatavi cīnīties par katru ripu. Kā jau teicu, hokejs sastāv no vairākām niansēm, piemēram, uzvarām divcīņās, bloķētiem metieniem, uzmetieniem pa vārtiem ar cerību, ka varbūt ielidos. Tā arī būvējam savu spēli," skaidroja Šilovs.

Pusfinālā Latvija sestdien Tamperē plkst.14.20 tiksies ar Kanādu, bet plkst.18.20 ASV spēlēs ar Vāciju.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās