Citi sporta veidi
2023. gada 18. maijs, 06:31

FOTO, VIDEO: aizvadīts Latvijā lielākā pārgājienu seriāla "Ejam visi!” posms Madonā

Jauns.lv

Jauns.lv

Pagājušajā nedēļas nogalē sporta un atpūtas bāzē “Smeceres sils” ģimeniskā atmosfērā tika aizvadīts pirmais šīs sezonas "Ejam visi!” pārgājienu seriāla posms "Ejam visi Madonā!” Iepazīt Madonu pārgājienā devās vairāk nekā 500 lieli un mazi aktīvā dzīvesveida piekritēji no visas Latvijas.

Kā pirmie pārgājienu seriāla posmu Madonā atklāja dalībnieki, kuri devās garajā 20 kilometru distancē. Garā distance dalībniekus veda cauri pakalniem bagātajam Smeceres silam, garām Madonas pilsētas skaistākajām vietām un gar ainaviskajiem Karjera un Rāceņu ezeriem.

Nedaudz vēlāk garās distances dalībniekiem trasē kuplā skaitā pievienojās dalībnieki vidējā 13 kilometru distancē. Neatkarīgi no distances, visiem dalībniekiem trasē bija jāatrod atbildes un jāveic dažādi uzdevumi, kas saistīti ar vēsturi, dabu un kultūru. Visi dalībnieki, kuri veiksmīgi atrisināja uzdevumus, piedalījās pārgājiena lielajā balvu izlozē.

Atskats uz pārgājienu seriāla "Ejam visi!” Madonas posmu

Pagājušajā nedēļas nogalē sporta un atpūtas bāzē “Smeceres sils” ģimeniskā atmosfērā tika aizvadīts pirmais šīs sezonas "Ejam visi!” pārgājienu seriāla ...

gallery icon

Kā noslēdzošie trasē devās 6 kilometru distances dalībnieki, kur vidū kuplā skaitā bija pārstāvētas ģimenes un ļoti liela daļa no dalībniekiem bija tieši bērni. Katrs dalībnieks pirms došanās trasē saņēma arī īpašo "Ejam visi Madonā!”  aproci, kas dalībniekiem ļāva visu nedēļas nogali bezmaksas apmeklēt dažādu tūrisma objektus Madonas novadā.

Pēc veiksmīga pārgājiena mērošanas, dalībnieki finišā saņēma dāvanu maisiņu no pārgājiena atbalstītājiem un piemiņas medaļu. Finišā pārgājiena jaunākos dalībniekus jau sagaidīja izrāde “Sunītis un kaķīte” un vēlāk visus pārgājiena dalībniekus priecēja grupa “Mazais princis”.

"Mūsdienās dzīvojām milzīgā ikdienas steigā, diena aizrit aiz dienas, tāpēc nonācām pie idejas, ka vajadzētu uz brīdi apstāties, tāpēc mūsu pārgājiena laikā mēs neskrienam cauri dzīvei - mēs nesteidzīgi baudām dabu un trasē pavadīto laiku. Nav nepieciešams braukt tālos ceļojumos, pietiek ar labu pārgājienu un nedaudz piebremzējot, izrādās, ka Latvijā ir ļoti daudz skaistu vietu," izsakās "Ejam visi!” seriāla līdzautors Renārs Šķesters-Kambals.

Nākamais pārgājienu seriāla posms paredzēts 1. jūlijā Jelgavā, kur iepazīsim pilsētas skaistākās vietas.

Pasākumu organizēja biedrība “Sporto Latvija” sadarbībā ar Madonas novada pašvaldību, atbalsta - sporta preču veikals "Sportland", reklāmas kompānija Sia "Abi2", mājsaimniecību preču lielveikals "TavaTelpa.lv", piepūšamās atrakcijas - "Piepūšamie.lv", dabīgs negāzētais minerālūdens "Magnesia", izdevniecība "Rīgas Viļņi", "Hematogenas" "Vita +" batoniņi un AAS “Balta”.