Hokejs
2023. gada 12. maijs, 23:31

Daugaviņš: sākumā spēlējām nedaudz "robotīgi"

Jauns.lv/LETA

Latvijas hokeja izlase piektdien pasaules čempionāta pirmā mača sākumā spēlējusi nedaudz nebrīvi, pēc zaudējuma sarunā ar žurnālistiem atzina valstsvienības kapteinis Kaspars Daugaviņš.

"Nedaudz emocijas nospēlēja pret mums. Iznākt pie pilnām tribīnēm "Arēnā Rīga" - ne visi to ir izbaudījuši, ka līdzjutēji dzen. Sākumā pieļautās kļūdas varbūt radās, jo mentāli pārdegām. Pret Kanādu ir grūti atspēlēties pēc nonākšanas iedzinējos, jo sāc kaut kur ķert, kaut kur riskēt. Pāris pazaudētas ripas un tās uzreiz bija mūsu vārtos," stāstīja Daugaviņš.

Izlases kapteinis arī uzsvēra, ka hokejisti pat pie 0:5 cīnījušies, lai gūtu kaut vienus vārtus un iepriecinātu sanākušos līdzjutējus.

PČ hokejā: Latvija pret Kanādu. 12.05.2023

Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien, 12. maijā, Rīgā sāk pasaules čempionātu augstākajā divīzijā, pirmajā mačā stājoties pretī Kanādai.

gallery icon

"Kad sākām brīvāk spēlēt, bija mazāk kļūdas un vairāk spēlējām ar ripu. Sākumā varēja redzēt, ka spēlējām nedaudz "robotīgi". It kā bija ļauts spēlēt brīvi, taču darījām tā, kā bija sarunāts. Vienkārši ir situācijas, kad jāpieņem lēmumi, jo kanādieši arī kļūdās un tas jāizmanto," secināja Daugaviņš.

Jau sestdien Latvijas izlase spēkosies ar Slovākiju, kas ir viena no tiešajām sāncensēm cīņā par vietu ceturtdaļfinālā. "Galvenais ātri atgūties un rītdien ar vēsu galvu izanalizēt kļūdas, pierast pie emocijām," teica Daugaviņš.

Latvijas hokeja fani pie arēnas gaida spēli pret Kanādu

Latvijas hokeja fani pie "Arena Rīga" pirms spēles ar Kanādu.

gallery icon

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Polija un Lielbritānija.

Hokeja fanu gājiens no Brīvības pieminekļa līdz "Arēnai Rīga"

Hokeja fanu gājiens no Brīvības pieminekļa līdz "Arēnai Rīga" pirms gaidāmās Latvijas un Kanādas izlašu spēles IIHF 2023. gada pasaules ...

gallery icon

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja somi, kuri izšķirošajā mačā bija pārāki pār Kanādu.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies līdz 28.maijam.