foto: Publicitātes foto
Traģiska negadījuma dēļ atceļ motokrosa pasaules čempionāta posmu blakusvāģiem; MXGP vēlreiz uzvar Hērlingss
Renā Būma ekipāža.
Citi sporta veidi
2023. gada 8. maijs, 11:14

Traģiska negadījuma dēļ atceļ motokrosa pasaules čempionāta posmu blakusvāģiem; MXGP vēlreiz uzvar Hērlingss

Jauns.lv/LETA

Pēc traģiska negadījuma svētdien Čehijā tika atceltas pasaules čempionāta blakusvāģu motokrosā trešā posma sacensības.

Kramolīnā notikušajā posmā pirms galvenajām pamatsacensībām veterānu sacīkstēs notika negadījums, kurā gāja bojā nīderlandietis Renā Būms.

Sestdien notikušajā kvalifikācijā Latvijas motosportisti Daniels un Bruno Lielbārži savā atlases grupā izcīnīja augsto ceturto vietu, kamēr kantētājs Roberts Klāvs Užāns kopā ar Vācijas braucēju Andrē Knibenu bija 11., latviešiem nodrošinot vietu pamatsacensībās.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc diviem posmiem Lielbārži ar 37 punktiem ir 11. pozīcijā, kamēr pirmo vietu ieņem visos četros braucienos uzvarējusī Beļģijas un Francijas ekipāža Marvins Vanlušens/Nikolā Musē.

Šosezon pasaules čempionātā paredzēti 14 posmi.

Tikmēr Nīderlandes motosportists Džefrijs Herlingss izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta sezonas sestā posma - Spānijas "Grand Prix" - prestižākās MXGP klases sacensībās.

Latvijas vadošais motosportists Pauls Jonass savainojumu dēļ izlaidis trīs posmus pēc kārtas, bet bez ieskaites punktiem viņš ir četros posmos. Nākamais posms būs pēc divām nedēļām Francijā, bet pēc vēl tikpat ilgas pauzes Ķegumā tiks aizvadīts Latvijas "Grand Prix".

Herlingss uzvarēja abos braucienos un iekrāja 50 punktus, ar divām trešajām vietām un 40 punktiem otrajai vietai pietika itālim Matijam Gvadanjīni. Mājinieku favorīti Rubens Fernandess un Horhe Prado dalīja 38 punktus, ieņemot attiecīgi trešo un ceturto vietu.

Kvalifikācijā gūtā pēdas lūzuma dēļ šajā posmā nestartēja francūzis Maksims Reno.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā, motosportistiem pelnot punktus arī kvalifikācijā, līderis ar 294 punktiem ir Prado, kurš par sešiem punktiem apsteidz Herlingsu. Jonass ar 53 punktiem ir 17. vietā.

2022.gada čempionātā uzvarēja slovēnis Tims Gajsers, aiz sevis atstājot šveicieti Žeremī Sīveru un spāni Horhi Prado. Jonass, kurš nestartēja trijos posmos, sezonu noslēdza devītajā pozīcijā.